A tekecsapat Európa-kupa selejtezőjében

2022.10.06. 19:41

Elődöntős a Szeged

A férfi tekecsapat Európa-kupa selejtezőjében a Zengő Alföld Szegedi TE a 3. helyen végzett, így pénteken az elődöntőben az osztrák Neunkirchen ellen lép pályára 16 órától.

M. J.

Kiss Norbert magabiztosan hozta a szegediek elődöntős szereplését.

Fotó: Karnok Csaba

1. Zapresic (horvát) 3221, 2. Zengő Alföld Szegedi TE 3167, 3. Neunkirchen (osztrák) 3164, 4. Trstena Starek (szlovák) 3108, 5. Raindorf (német) 3081, 6. Kakanj (bosznia-hercegovinai) 3036.

Így állt a férfi tekecsapat Európa-kupa élmezőnye öt játékos után, azaz a Zengő Alföld Szegedi TE utolsó játékosának, a hatszoros világbajnok Kiss Norbertnek 86 fát kellett megőriznie a német Raindorf hatodik játékosával szemben, hogy a szegediek biztosan bejussanak a négy közé, és elődöntőt játszanak a második számú kupasorozatban. Viszont ha 54 fával felülmúlja a horvátok záró emberét, még az első hely is szóba kerülhetett volna.

Előzetesen a nap történései összegzéseként elmondhatjuk, hogy a selejtező felénél második helyen álló szegediek első, összességében negyedik játékosa, Karsai László remek átlagot hozott a 636 fájával, majd Kozma Károly következett, aki nem sokkal, de lemaradt a 600 fás lélektani határról (594).

Ekkor jött Kiss N., aki 672 fát ért el, ám mivel az osztrákoktól Lukas Huber többet dobott (697), így a szegediek a 3. helyen végeztek, és péntek 16 órától éppen a Neunkirchen ellen játszanak elődöntőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában