Bajnokit játszottak

2022.10.21. 16:38

Jól szerepeltek Dunaújvárosban a szegedi női vízilabdázók

Jól vizsgázott a szegediek új védekezése Dunaújvárosban. A női vízilabda OB I. harmadik fordulójában az esélyesebb hazaiak nyertek 14–8-ra, de a vendégek is meríthetnek energiát a találkozóból védekezésüknek köszönhetően.

B.D.

Lendvai Natasa (a labdával) mindkét lövéséből gól született.

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Dunaújvárosi erőfölénnyel indult a mérkőzés, hiszen a második negyed derekán már 6–1 állt az eredményjelzőn. Innen két emberelőnyös találattal zárkózott feljebb fiatalos lendületével a Szeged, majd a nagyszünetre 8–4-gyel mentek a csapatok. 

Az egész meccsen álltak a sarat a szegedi blokkok, a harmadik negyedben sikerült mindössze két gólra szorítani a hazaiak találatainak számát, majd többször háromgólos csökkent a különbség. A legnagyobb különbséget 14–6-nál három és fél perccel a vége előtt mutatta az eredményjelző, ezt sikerült kozmetikázni a végére 14–8-ra. 

Legközelebb november 19-én ugrik medencébe a Szeged SZTE, akkor a bajnoki címvédő UVSE érkezik a Tiszavirág sportuszodába, de előtte még jön számukra egy kupacsörte a kiírásban címvédő egriek ellen. 

Varga Tamás: – Büszke vagyok a lányokra, mert egy jó mérkőzést játszottunk Dunaújvárosban. Ez a találkozó arról szólt, hogy a védekezést gyakoroljuk, ráadásul nem a kezdőkapusunk Gyöngyösi Bogi, hanem Vikor Vanessza védett. A jó védelmünknek köszönhetően kevés lövés ment kapura, rengeteget blokkoltak a lányok. Még a harmadik negyedben is csak három góllal vezettek a hazaiak, úgyhogy elégedett vagyok, jó úton haladunk. 

Dunaújváros–Szeged SZTE 14–8 (4–1, 4–3, 2–2, 4–2) 
Női vízilabda OB I., 3. forduló. Dunaújváros, Fabó Éva uszoda. Vezette: Berki, ifj. Kádár. 
Dunaújváros: Maczkó – Dobi 2, Horváth B. 2, Mahieu 3, Garda 3, Mucsy 1, Sümegi 2. Csere: Eikel (kapus), Jonkl 1, Sajben, Szabó N., Kardos D., Erdélyi, Kardos L. Vezetőedző: Mihók Attila. 
Szeged SZTE: Vikor – Szabó K., Lendvai 2, Pap 1, Tátrai 2, Bocskay, Pádár 1. Csere: Ráski 1, Szabó J. 1. Vezetőedző: Varga Tamás. 
Gól – emberelőnyből: 4/2, ill. 9/4. 
Ötméteresből: -, ill. 1/1. 

Egerben a Szentes 

Folytatódnak a férfi vízilabda OB I. küzdelmei. A Metalcom Szentes szombaton már 12 órakor medencébe ugrik Egerben. A Kurca-partiak a Pécstől és a címvédő Ferencvárostól kaptak eddig ki otthon, utóbbi mérkőzésen viszont vállalható játékot mutattak. Az Eger egyet játszott eddig, otthon a Szolnok ellen izgalmas találkozón játszott 13–13-as döntetlent. A Szeged a jó erőkből álló Vasas vendége lesz holnap 18 órától. Az angyalföldiek a KSI-t és a Miskolcot győzték le magabiztosan, míg a Tisza-partiak a Kaposvár ellen szereztek pontot. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában