Európa-kupa lesz

2022.10.04. 11:02

Münchenbe utazott a Zengő Alföld Szegedi TE

Szerdától szombatig a németországi München ad otthon a férfi tekecsapat Európa-kupának, amelyre a Zengő Alföld Szegedi TE nyolc fős kerettel utazott el.

M. J.

A szegediek szerb légiósa, Milan Jovetics a nemzetközi porondon is bemutatkozik a Zengő Alföld együttesében.

Fotó: Karnok Csaba

A hazai színtér után kilép a nemzetközi porondra is a Zengő Alföld Szegedi TE férfi tekecsapata. A Tisza-partiak tagjai annak a 13 fős mezőnynek, amelynek csapatai a 23. Európa-kupában szerepelnek szerdától szombatig a németországi Münchenben.

A különböző nemzetek első osztályú bajnokságaiban második helyen végzett klubok rendezvényén a szegediek mellett esélyes a négy közé jutásra a horvát Zapresic, az osztrék Neunkirchen, a német Raindorf és a szlovák Trstena is.

– Jó lenne a négy közé bejutni, de több jó csapat is található a mezőnyben. Az eddigi egypólusú rend megváltozott az utóbbi időben, azaz immár országonként nem csak egy, hanem két jó csapat is található. Így szűnt meg Szlovákiában a Podbrezova egyeduralma, Németországban a Zerbst komoly kihívója a Raindorf, Ausztriában visszaesett a St. Pölten, helyette feltört a Neunkirchen és az Union Orth/Donau, míg Horvátországban a Mertojak Split és a Zapresic a két vezető együttes – nyilatkozta a Zengő Alföld klubelnöke, Karsai Ferenc.

Az eseményen szerda és csütörtök 10 órától a selejtezőket rendezik, ebben a szegediek mindkét napon 11.15-kor, 15 órakor és 18.45-kor dobnak. Pénteken az elődöntők (12 és 16 óra), szombaton pedig a helyosztók (11 óra: a 3. helyért, 15 óra: döntő) következnek Münchenben.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában