Helyi sport

2022.10.20. 11:32

November 5-én: 9. Tök-Jó Félmaraton és családi futónap

munkatársunktól

Ismét népes mezőny várható az ópusztaszeri központú 9. Tök-jó félmaratonon és családi futónapon.

Fotó: Archív Platán SE

November 5-én a szegedi Platán Sport Egyesület ismét megrendezi a Tök-Jó Félmaraton és családi futónapot, amely az elmúlt két év Covid-dal terhelt időszak miatti virtuális formája után most már élőben, személyes részvétellel valósul meg.

A rendezvényt 9. alkalommal rendezik meg, így elmondhatjuk, hogy a Dél-Alföld egyik legrégebbi és az induló létszám alapján a legnagyobb tömegsport eseményét szervezi a szegedi klub. A rendezvényre közel 1000 futót és nagyjából 500 szurkolót várnak. A versenyközpont ismét az Ópusztaszeri Történeti Emlékparkban lesz, ahonnan mind a négy táv (2 km, 5 km, 10,5 km, 21,1 km) elrajtol. 

A 2 km-t teljesítők a parkon belül két kört tesznek meg, az 5 km-t futók Kistelek irányába indulnak, és forduló után a versenyközpontba érnek célba, a 10 km-esek a kisteleki célba érkeznek (őket busszal hozzák vissza a versenyközpontba), és a 21,1 km-t teljesítők Kisteleken fordulnak és a versenyközpontba érkeznek vissza a célba.  A rendezvény chipes időméréssel zajlik, tehát minden induló pontos visszajelzést kap a teljesítményéről.  

A Platán SE határozott célja, hogy megmozgassák a családokat, így a két szülői nevezés mellett a gyerekeknek nincs nevezési díja. Az iskolákat is aktivitásra buzdítják, a legtöbb kilométert teljesítő intézményeket 100 ezer forintos ajándékban részesítjük. A versenytáv akadálymentesített, tehát mozgásukban korlátozottak is részt tudnak venni a versenyen. 

A rendezvény napján az emlékpark területére a belépés ingyenes, a hangulatért neves DJ fog felelni, és különböző kiállítók, sportági bemutatók is színesítik a programot.

A nevezés elindult, nevezni a nevezes.platansport.hu oldalon lehet október 23-ig (október 24-től november 5-ig csak személyes jelentkezés lehetséges). A rendezvény további információt a Platán Sport Facebook oldalán lehet megtekinteni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában