Így spórolnak

2022.10.13. 15:39

Több létesítményt is bezárnak

A megnövekedett rezsiköltségek a vízilabda-bajnokságok indulására, és leginkább a folytatására vetnek árnyékot. Mindkét szegedi OB I.-es csapatnál keresik az alternatívákat, hogy minél zavartalanabb körülmények között edzhessenek, illetve itthon is játszhassanak.

Becsei Dávid

A Tiszavirág sportuszoda december 19-től március 3-ig nem fogad majd vendégeket.

Fotó: Karnok Csaba

Kovács Tamás, Szeged gazdasági alpolgármestere a Szeged Televízió Téma című műsorában jelentette be, hogy több létesítmény mellett a Tiszavirág sportuszoda december 19-től március 3-ig, az újszegedi sportcsarnok és a sportuszoda február 3-ig bezár, valamint március 3-ig a Műjégpálya sem nyit ki. 

Ezek a rendelkezések alaposan átszabják a szegedi sportéletet is. Ami a vízilabdát illeti, a Szegedi VE férfi felnőtt OB I.-es csapatának három hazai találkozója esik bele ebbe az időintervallumba, míg a Szeged SZTE női OB I.-es együttesének öt találkozója lenne ebben az időszakban hazai környezetben. 

– Bízom benne, hogy pozitív megoldás születik az állam, az önkormányzat vagy a szövetség segítségével, hogy a szegedi OB I.-es vízilabdázók januárban és februárban is edzhessenek vízben – jegyezte meg lapunk érdeklődésére a női csapat vezetőedzője, Varga Tamás. 

A játékosként kétszeres olimpiai bajnok Varga hozzátette, bajnoki szereplésükre borzalmas hatással lenne, ha az uszodabezárások miatt a közvetlen riválisok (Szentes, Győr) elleni mérkőzéseket mind idegenben kellene lejátszaniuk a szegedi lányoknak. 

A férficsapat versenynaptára némileg kedvezőbb. A bezárással sújtott időszakban a Szegedi VE-nek három hazai meccse szerepel a programban. 

– Természetesen bennünket is letaglózott a hír, annak ellenére, hogy tudjuk, mekkora mértékben megemelkedtek a rezsiköltségek. Most az a legfontosabb, hogy megtaláljuk a megfelelő alternatívát, hiszen a felnőttcsapat meccsei mellett gondoskodnunk kell az ország egyik legminőségibb utánpótlás bázisának az edzéslehetőségeiről is. Ha ők nem tudnak tréningezni, szétnyílik az olló köztünk, illetve a fővárosi klubok között, amit nem szeretnénk. A legégetőbb kérdés, hogy a januári edzésekre találjunk megoldást, mert februárban az újszegedi sportuszoda már kinyit, az jelenthet megoldást akkor már – tekintett pozitívan a jövőbe Juhász Zsolt, a Szegedi VE csapatmenedzsere. 

 

Indul a női OB I. 

A Szeged SZTE BVSC elleni idegenbeli mérkőzésével pénteken 20 órakor megkezdődik a női vízilabda OB I. 2022–2023-as kiírása. A Tisza-partiak sikerrel indították a szezont, ugyanis bejutottak a legjobb nyolc közé a BENU Magyar Kupában, akárcsak a Valdor Szentes, amely szombaton 17 órakor a magyar válogatott játékosokkal megerősített Eger otthonában ugrik medencébe. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában