Vasárnap este

2022.10.14. 12:00

Újra ringben Kis Máté

Vasárnap este pályafutása 23. profi mérkőzésén lép kötelek közé a Szeged BC ökölvívója, Kis Máté (29), aki a New School Promotion budapesti gáláján szerepel, és egyiptomi ellenfele lesz.

M. J.

Kis Máté (balról) ismét ringbe lép.

Fotó: Ladóczki Balázs

A korábbi magyar bajnok és WBO interkontinentális bajnok Kis Máté október 16-án már 23. meccsét vívja a profik közt.

– Az utolsó néhány alkalommal már nem bunyós edzéseket végeztem, hogy sikeresen tudjak mérlegelni, és ezt követően több mint 24 órám marad visszatölteni az energiát, hiszen 7 kilogrammot kellett fogyasztanom. Egyre több rajtam az izom, de éppen emiatt egyre nehezebb és megterhelőbb a fogyasztás. Április 29-én bokszoltam legutóbb, most jöhet az újabb meccs, januárban pedig Szegeden öklözhetek egy bajnoki övért. Az egyiptomi srác fordított alapállású, telitalpon mozog, így tőlem is sok lábmunkát igényel a szombati összecsapás. A nyolc menet alapján jó lenne behatárolni magam a nemzetközi mezőnyben, de szigorúnak kell lennem, és ha lehet, akár idő előtt befejezném a mérkőzést – nyilatkozta lapunknak a szegedi rendőr, Kis Máté.

A mérlegelést szombat 13 órakor tartják, a budapesti gála vasárnap 18 órakor kezdődik, Gál László és Merész Ferenc tanítványa a főmeccset megelőző párban léphet ringbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában