Bajnoki második lett

2022.10.22. 14:00

Varga Mira súlyemelésben is kiváló

A funkcionális fitnesz sportágban elért sikerei után súlyemelésben is éremmel térhetett haza a korosztályos országos bajnokságról a tiszaszigeti Varga Mira.

munkatársunktól

Forrás: Szegedi Lelkesedés SK

A 15 és a 17 éves súlyemelők országos bajnokságának Nyíregyháza adott otthont. A fiatalabbak mezőnyében ott volt a tiszaszigeti, a Szegedi Lelkesedés SK színeiben induló Varga Mira is, aki eddig főleg a funkcionális fitneszben aratott komoly sikereket.

Ezúttal viszont súlyemelésben mutatta meg, hogy számítani kell rá a jövőben. Varga az 55 kilogrammban a békéscsabai Garamvölgyi Kasszandrával vívott hatalmas taktikai csatát. Az előző évben még simán nyert Gajda Péter és Kovács László tanítványának ellenfele, ám ezúttal mind szakításban, mind lökésben csak egy-egy kilogrammal volt jobb a csabaiak Európa-bajnoki negyedikje, aki így az összetettet két kilogramm különbséggel nyerte meg (129:127).

Ha csak minimális hátránnyal is, de Garamvölgyi mögött második lett tehát Varga Mira, akinek jövőre lesz lehetősége revansot venni ellenfelén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában