Batiknak bejött a klubváltás

2022.11.15. 15:46

A megyei NB I.-es labdarúgókat vettük górcső alá

Batik Bence és Vágó Levente lehet a legelégedettebb az őszi idényével, ami a Csongrád-Csanád megyei származású NB I.-es labdarúgókat illeti. Előbbinek bejött a nyári klubváltás, míg utóbbi újoncként és a Kecskemét csapatkapitányaként debütált az első osztályban, a tavaszi folytatást pedig a második helyről várhatja csapatával.

Becsei Dávid

Magára talált Felcsúton Batik Bence, szemmel láthatóan újra élvezi a játékot a Puskás Akadémiában.

Fotó: Török Attila/MW

Kettővel kevesebb mérkőzést játszva is magabiztosan vezeti a labdarúgó NB I. tabelláját a többszörös címvédő Ferencváros. Mögötte viszont a meglepetés vegyül az izgalommal, hiszen az újonc kecskemétiek huszonhat pontot gyűjtve a második helyen telelnek, míg a Kisvárda és a Puskás Akadémia huszonöt pontot gyűjtött. A kiesőzónában is nagy izgalmak várhatók, hiszen hatan telelnek öt ponton belül. 

A mi fiaink közül, akik Csongrád-Csanád megyéből származnak, Batik és Vágó futotta egyértelműen a legjobb félidényt. 

Előbbi négy szezont követően távozott a Honvédtól, miután kirakták a keretből. A 29 éves védő a felcsútiaknál újra magára talált, szemmel láthatóan élvezi a játékot. Csapata tizenhat meccséből tizenötöt végigjátszott, háromszor betalált az ellenfelek kapujába, az év utolsó meccsén a Debrecent az ő két fejesgóljával győzték le 2–1-re. 

A szegedi Vágó Levente harmincadik születésnapja előtt másfél hónappal debütált az NB I.-ben.

 A kecskeméti kezdőből kirobbanthatatlan csapatkapitányként, októberben pedig a Vasas ellen megszerezte pályafutása első gólját is a bajnokságban. Csapattársa, a korábban csak Szegeden futballozó Grünvald Attila háromszor kezdőként és ugyanennyiszer csereként lépett pályára. 

Szivacski Donát a Vasas alapembere, edzőváltás ide vagy oda, a pontbéli teljesítmény egyelőre elmaradt, míg a Fradi elleni legutóbbi vereségével a kisteleki Zsótér Donát (kezdő 13-szor) a Honvéddal áll kiesőhelyen. 

Sós Bence a DVSC tizenhat meccséből tizennégyen is pályára lépett, többnyire – kilenc meccsen – csereként. Szélpál Norbertet a paksiak trénere hétszer jelölte a kezdőbe, míg háromszor friss emberként vetette be Waltner Róbert. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában