A zsombói Cél-Tudat SE-ből

2022.11.29. 08:42

Az év juniorjai: Jákó Miriam és Dénes András

A Magyar Sportlövők Szövetsége a zsombói Cél-Tudat SE két sportolóját, Dénes Andrást és Jákó Miriamot illette az év legjobb juniorjának járó elismeréssel.

M. J.

Jákó Miriam világ- és Európa-bajnoki érmekkel érdemelte ki a szövetség éves elismerését.

Fotó: Frank Yvette/archív

Jákó Miriam és Dénes András kapta a 2022-es év junior sportlövője elismerést – tájékoztatott a hazai sportági szövetség. A fiatalok mindketten a Cél-Tudat SE versenyzői, edzőjük Jákó Csaba.

A 18 esztendős Jákó Miriam a norvégiai Hamarban légpisztollyal egyéni junior Európa-bajnok lett, Wroclawban 25 méteren 30+30 sportpisztolylövésben szintén junior Eb-aranyérmet szerzett, a Kairóban rendezett világbajnokságon pedig 25 méteren egyéni junior-vb-bronz került a nyakába.  

A 19 éves Dénes András a wroclawi junior Európa-bajnokságon a puska 50 méter fekvő versenyszámban egyéni bronzérmet szerzett, majd tagja volt az összetettben bronzérmes juniorcsapatnak. Aztán a kairói junior-világbajnokságon az egyéni összetett viadalban hatodik, fekvőben ötödik helyezést ért el, a három testhelyzetű vegyes csapatban pedig Bajos Gittával negyedik lett.

– Egy csoda, amit a két fiatal nyújtott. Arról a szintről, ahonnan mi jövünk, a 3000 fős Zsombóról, tényleg maga a csoda, amit elértek. És ne feledkezzünk meg Csendes Dávidról, aki sajnos abbahagyta a sportot, pedig neki is jó eredményei voltak, lehettek volna: Európa-bajnoki ezüstérmes lett mixben és bronzérmes csapatban. A parasportolóknál pedig Rescsik Csaba szerzett olimpiai kvótát. Ez annak köszönhető, hogy ezek a gyerekek emberfeletti teljesítményt nyújtanak, Dénes András például Dunaújvárosból jár hozzánk – mondta Jákó Csaba.

Közben U15-ös országos bajnokságot rendeztek, amelyen a Cél-Tudat SE-ből Keresztesi Petra Inez a légpuska 40 lövéses számban második, csapatban Ökrös Gittával és Tamás Hannával bajnok lett, míg a fiúknál ugyanebben a számban Tunyogi Adorján ötödik, az U13-asoknál pedig a légpuska 20 lövéses számban Urbán András 9. helyen végzett.

A zsombói U15-ös korosztályú lánycsapat (balról Keresztesi Petra Inez, Ökrös Gitta és Tamás Hanna) bajnok lett.
Fotó: Cél-Tudat SE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában