A forduló gólvadásza

2022.11.01. 11:10

Egyre inkább magára talál az SZVSE

Rovatunkban az elmúlt hétvége legjobb Csongrád-Csanád megyei gólszerzőjét mutatjuk be. Választásunk ezúttal az SZVSE-G-Falc Kft. csapatában mesternégyesig jutott Amariutei Sorin-Ionutra esett, ő lett a forduló gólvadásza.

V. P.

Amariutei (fehérben) az egyedüli a mezőnyben, aki több mint tíz gólt lőtt.

Fotó: Karnok Csaba

Ugyan a megyei II. osztályú Mártély támadója, Papp Ernő szintén négy gólt ért el a Székkutas elleni bajnokin, ő azonban szerepelt már idén rovatunkban, így az SZVSE G-Falc Kft. csatárát, Amariutei Sorin-Ionutot választottuk a forduló gólvadászának, aki szintén négyszer köszönt be az Algyő ellen 8–0-ra megnyert megyeegyes bajnokin.

– Egyáltalán nem számítottunk ilyen arányú győzelemre, hiszen az ellenfelünk legutóbb a Tiszasziget otthonában tudott győzni. Úgy érzem, motiváltabbak voltunk, mint az Algyő, valamint ezen a meccsen minden bejött nekünk, olyan dolgok is, amelyek az előző mérkőzéseken nem – összegzett a Vasutasok támadója.

Amariutei csapata második, ötödik, hatodik és nyolcadik gólját szerezte Algyőn.

– Az első gólnál Beretka Peti lövése utáni kipattanót lőttem be. A másodikat egy jobbról, a harmadikat pedig egy balról érkező beadás után fejeztem be, míg a negyediknél kaptam egy hosszú indítást a félpályáról, csak a kapussal álltam szemben, és értékesítettem a helyzetet – idézte fel góljait a 28 éves támadó.

Az SZVSE rosszul kezdte az idei bajnokságot, hiszen a címvédő három vereséggel rajtolt. 

– Próbáltuk elengedni azt, hogy nem sikerült feljutnunk, és új lendülettel nekivágni ennek a bajnokságnak. Tudtuk, hogy a Szeged-Csanád GA II.-vel lehet a legnagyobb rivalizálásunk, az első, ki-ki meccset elveszítettük, majd azt még mi sem tudjuk, hogy kaptunk ki a Mórahalomtól. Gödörbe kerültünk, de egyre inkább kint vagyunk ebből, ahogy szokták mondani, egyszer fent, egyszer lent. Főleg most, az Algyő elleni meccsen derült ki, hogy mire is vagyunk képesek – tette hozzá Amariutei Sorin-Ionut, aki így már 12 gólnál jár, és egyedül vezeti a megyei I. osztály góllövőlistáját. 

– Ugyanazt játszom, mint a tavalyi szezonban. Januárban érkeztem, de gyorsan sikerült beilleszkednem. Most Beretka Peti a társam elöl, de mindkettőnk elöl áll a góllövőlistán, ez mutatja, hogy működik a párosunk – mutatott rá a szegediek támadója.

Az SZVSE-nek két elmaradt meccse is van a magyar kupa szereplés miatt, így jelenleg hatodik helyen állnak, pénteken viszont indulnak az alapszakasz visszavágói, így újra összecsapnak a Szeged-Csanád GA II.-vel.

– Nem adtuk fel, bár innen nagyon nehéz bajnokságot nyerni, de a dobogóra mindenképp szeretnénk odaérni – mondta a célokkal kapcsolatban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában