Helyi sport

2022.11.08. 10:19

Kiszolgálták egymást

Rovatunkban az elmúlt hétvége legjobb Csongrád-Csanád megyei gólszerzőjét mutatjuk be. Választásunk ezúttal a megyei II. osztályban szereplő Bordány támadójára, Baka Márkra esett, ő lett a forduló gólvadásza a Csanytelek ellen elért mesterhármasával.

Mádi József

Baka Márk lendületesen és gólerősen játszott a Bordány legutóbbi bajnokiján.

Fotó: Bordány SK

Mivel a Bordány labdarúgója, Baka Márk (25) már szerepelt a forduló gólvadásza rovatunkban, de a megyei I. és II. osztályban rajta kívül senki sem ért el mesterhármast a legutóbbi játéknapon, így rövid időn belül másodszor adtuk neki ezt a címet – ám egy kicsit más dolgokról is beszélgettünk vele, mint az elért mesterhármas.

A megyekettőben a második helyen áll a Bordány csapata, amely úgy néz ki, a nyári kiesés után versenyben lesz a megyeegybe visszajutásért.

– Egyelőre nem lehet tudni, hogyan alakul a feljutók sorsa, azaz csak az első, vagy akár a második helyezett is egy osztállyal feljebb folytathatja jövő nyártól. Jelenleg mind az éllovas Ásotthalom, mind a mögöttünk harmadik Sándorfalva kiváló sorozatot produkált, így nagy a csata a három klub között az első két helyért. Az a célunk, hogy alanyi jogon visszajussunk a megyei I. osztályba, hiszen az ezt a ligát megjárt játékosok sora alkotja a keretünket, illetve nagyon jó a fiatalok és rutinosak elegye. Kiváló a közeg, jól nézünk ki, a hozzáállás is megfelelő, nem beszélve az infrastruktúráról. Nem szeretnénk úgymond utazó csapat lenni, amely a két osztály között ingázik – mondta Baka Márk.

Baka a nyáron igazolt a Bordány együttesébe.

– Nem vagyok vándormadár típus: Kiszomboron kezdtem a futballt, és amikor a tanulás miatt Szegedre kerültem, az SZVSE, majd a DAFC volt a klubom. Aztán a DAFC és a Bordány fúziója révén lettem az utóbbi település labdarúgója. Az eredmények pedig azt igazolják, jó döntést hoztam, ráadásul soha ilyen eredményes szezonom nem volt, mint amilyen a mostani. Szabad szerepkörben futballozom, csak annyit kérnek tőlem, az első helyzetemből rögtön legyen gól. Ez azért nem ilyen egyszerű, de igyekszem megfelelni a kérésnek – nyilatkozta Baka, aki a 29 gólos mártélyi Papp Ernő mögött második a gólszerzőlistán 18 találattal.

És végül jöjjön a tripla, amelyet a Csanytelek ellen szerzett a támadó.

– A góljaim között nem volt extra, sokkal fontosabb, hogy csapatként értük el a hét találatot. Kiszolgáltuk egymást, így nekem sem volt gondom két alkalommal, míg a harmadik gólomat a saját magam által kiharcolt 11-esből értem el – mondta végül Baka Márk.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában