Női vízilabda OB I,

2022.11.22. 15:41

Megkezdené a pontgyűjtést a Szeged SZTE

A férfibajnokság kupameccsek – a Szeged a Vasashoz utazik – miatt szünetel, a női vízilabda OB I.-ben viszont a Szeged és a Szentes is medencébe ugrik, előbbi akár első pontját vagy pontjait is megszerezheti Győrben, míg utóbbi a címvédő UVSE vendége lesz.

Becsei Dávid

Idén először idegenben nyílik reális esélye a pontszerzésre a Szeged SZTE-nek.

Fotó: Török János

Szerdán 13 órakor az OB I.-ben második idényét töltő Győr vendége lesz a Szeged SZTE a női vízilabda OB I.-ben. Két nyeretlen csapat párharca lesz ez, hiszen a négy forduló során egyik sem tudott győzni. A győrieknek megvolt viszont az esélye a pontszerzésre, de Tatabányán a hazaiak végig kézben tartva a mérkőzés alakulását nyertek 7–6-ra. 

Az újpestiektől és a dunaújvárosiaktól mindkét együttes kikapott, míg harmadjára a Győr a III. kerület, a Szeged a BVSC ellen maradt alul. 

– Kemény és brusztos mérkőzésre számítok, de szeretnénk megszerezni az első győzelmünket. Eddig a top négyhez tartozó csapatokkal találkoztunk, azok a meccsek az összecsiszolódásunkat szolgálták a legjobban – jegyezte meg a klubhonlapon Ráski Lilla, a szegediek rutinos pólósa. 

Rövid időn belül harmadszor találkozik a Valdor Szentes az UVSE-vel. Szerdán 18.45-től a Hajós Alfréd Sportuszodában találkoznak a felek, idén harmadszor. A kupa-negyeddöntőt sikeresen vették oda-vissza az újpestiek, de idegenben a Kurca-partiaknak is megvolt az esélyük a meglepőbb eredményre. 6–5-nél viszont ziccert hibáztak és 10–5-re nyertek a hazaiak. 

– Az első kupameccshez hasonló bajnokira számítok, amelyen a hazaiak az esélyesebb, de az összeszokottságunk az előnyünkre válhat – jegyezte meg Bonca Vivien, a szentesiek tehetsége. 

A nyolcaddöntőben a Pécsen kettős győzelemmel túllépő Szegedi VE ma 20 órától már a bombaerős Vasas vendége lesz a BENU férfi magyar kupában. Az angyalföldiek az egyik legkönnyebb ellenfelet, a KSI-t ütötték ki 17–6-tal és 13–3-mal az előző körben, míg a bajnokságban menetelnek Konarik Ákosék, ötből öt győzelmük van. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában