Férfi vízilabda

2022.11.09. 22:02

Mint egy vakrandi, olyan volt a Szegedi VE kupameccse - Galéria

Két ellentétes félidő után ötgólos előnyt szerzett a visszavágóra a Szegedi VE. Kiss Csaba tanítványai a Pécset győzték le 15–10-re a Tiszavirág sportuszodában szerdán este a férfi vízilabda magyar kupa nyolcaddöntőjének első érkőzésén. Visszavágó pénteken 19 órakor Pécsett.

Becsei Dávid

Szeged – 2022.11.09. Szeged-Pécs férfi vízilabda magyar kupa-mérkőzés. Képen: Fotó: Karnok Csaba (KC) – Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

Szegedi labdaelhozással indult a mérkőzés első negyede, amelynek nagyjából első két perce mindkét oldalon tapogatózó játékkal telt. Nem jöttek a gólok, lepördült a kézről olykor a labda. Két és fél perc elteltével a pécsiek szereztek vezetést majd nem sokkal később Sánta Dániel a center pozíciójából, háttal a kapunak csavarta be a labdát. 

Miután felúszás során szabálytalankodott Leinweber, megúsztak a vendégek és Szabó gyönyörűen lőtte ki a hosszú alsó sarkot, a lécről pattant a hálóba a labda. Kardos Alexander sikeres átlövése hozta meg újból a döntetlent, majd Keresztúri bombája a keresztlécről csapódott a kapuba, így 3–2-re a vendégek vezettek nyolc perc játékot követően. 

Molnár Dávid már az első negyedben sem szűkölködött a védésekkel, a másodikban pedig még fontosabbakat mutatott be. Támadásban viszont kevésbé ment a szegedieknek a játék ebben a periódusban, így a nagyszünetre megduplázta előnyét a Baranya megyei alakulat, 4–6. 

A harmadik negyed meghozta az áttörést hazai szempontból. Ami a védekezést illette, a munka oroszlánrészét a mezőnyjátékosok kint elvégezték, így az addig jól védő Molnárnak szinte dolga sem akadt egészen az utolsó percig. Mindaddig a szegedi támadások is flottul működtek, egy sikeres Bóbis büntető mellett négy átlövés is a legjobban sült el, így fordított és 9–6-ra ellépett Kiss Csaba együttese. A negyedet egy emberelőnyös pécsi találat zárta, de ígyis kétgólos Tisza-parti vezetéssel fordultunk rá a záró nyolc percre. 

Késő esti gólzuhatagot hozott a negyedik negyed a Tiszavirág Sportuszodában. Jól szórakozhatott a népes hazai publikum, hiszen már a vendégek 12–10-re még felzárkóztak, az utolsó két percbe lépve már 14–10-et mutatott az eredményjelző. A fáradt pécsiek között kétszer is sikeresen úsztak meg a szegediek. A végén Lakatos Soma állította be a 15–10-es végeredményt. 

A párharc visszavágóját pénteken 19 órakor rendezik Pécsen. 

Kiss Csaba: – Két fiatal csapat játszott egymással egy hektikus mérkőzést. A visszavágót tekintve nem vagyok nyugodt ötgólos előnyben sem. Hullámvasút minden mérkőzésünk, olyan érzésem van a csapatommal kapcsolatban, mint egy vakrandin, amikor nem tudod, hogy akivel találkozol, megcsókol vagy pofon vág. Amit végképp nem gondoltam, hogy ma mindkettő megtörténik. Az első félidőben borzasztóan vízilabdáztunk, idéztük a KSI elleni teljesítményünket. Miután a második félidőben átszakadt a gát, odalőttük a labdákat, ahova megbeszéltük és olyan dinamikával védekeztünk, amilyenre képesek vagyunk, akkor már jól vízilabdáztunk. Remélem, hamarosan elkopik rólunk ez a negatívum, mert sokkal nagyobb potenciál van bennünk, mint amit eddig megmutattunk. 

 

Szegedi VE–Pécs 15–10 (2–3, 2–3, 5–1, 6–3) 
Férfi vízilabda, BENU magyar kupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés. Szeged, Tiszavirág Sportuszoda, 120 néző. Vezette: Csanádi, Ercse. 
Szegedi VE: Molnár D. – Sánta 1, Bóbis 4, Lakatos 1, Horváth Zs., Kürti 2, Boros 2. Csere: Kovács K. (kapus), Kardos 2, Tóth Gy., Baj, Leinweber 1, Vékony, Pörge 2. Vezetőedző: Kiss Csaba. 
Pécs: Gelencsér – Kolozsi 2, Keresztúri 2, Csorba 1, Reisz, Pellei K., Vogel Si. Csere: Gaszt 2, Kókai Sz., Némethy 1, Bakos 1, Szabó G. 1. Vezetőedző: Török Viktor. 
Gól – emberelőnyből: 12/6, ill. 11/4.  
Ötméteresből: 1/1, ill. -. 
Kipontozódott: Tóth Gy., ill. Pellei K., Szabó G. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában