Helyi sport

2022.11.25. 07:00

Őszi bajnokokat avatnak a megyei bajnokságokban

A Csongrád-Csanád megyei labdarúgó-bajnokságok közül kettő is véget ér az idei évre ezen a hétvégén. A megyekettőben és a megyeháromban is eldől, melyik csapat töltheti a téli pihenőt az élen állva.

V. P.

A megyei I. osztály két villanfényes mérkőzésével indul az idei utolsó sűrű hétvége a Csongrád-Csanád megyei labdarúgásban. Ebben a ligában ugyan még a jövő héten is rendeznek fordulót, de a többi bajnokságban már nem. A listavezető Szeged-Csanád GA II. az újonc Balástyát fogadja, míg az üldöző Tiszasziget az edzőváltáson átesett Szentest fogadja. A Kurca-partiakat Bány Tamás lemondását követően megbízott edzőként Herczeg Szabolcs irányítja az őszből hátralévő két mérkőzésen. Alsóházi rangadót is rendeznek a hétvégén, hiszen a tabella utolsó két helyén álló csapat, a Deszk és az UTC egymás ellen játszik fontos mérkőzést. 

A megyekettbőben az Ásotthalom a Szegvárt fogadja, a Bordány pedig Apátfalvára utazik: kettejük közül amelyik több pontot szerez, őszi bajnoknak mondhatja magát, azonos pontszámnál a jobb gólkülönbséggel bíró Ásotthalom marad az élen. Előfordulhat, hogy négy csapat is 34 ponttal telelne, de ehhez az Ásotthalomnak és a Bordánynak is vereséget kell szenvednie, míg a Sándorfalvának és a Makó II.-nek nyernie kell.

A megyeháromban ki-ki meccsen dől el az őszi bajnoki cím sorsa: az egyaránt 29 pontos Csanádpalota és Forráskút előbbi pályaválasztása mellett vív rangadót.

A hétvége programja, megyei I. osztály, ma, 18 óra: Szeged-Csanád Grosics Akadémia II.–Balástya. 19 óra: Hódmezővásárhelyi FC II.–Kiskundorozsma. Szombat, 13 óra: Deszk–UTC, Tiszasziget–Szentesi Kinizsi, SZVSE-G-Falc Kft.–FK 1899 Szeged-SZEOL, Algyő–Mórahalom. 

Megyei II. osztály, szombat, 13 óra: Csongrád–Makó II., Sándorfalva–Mindszent, St. Mihály–Székkutas, Apátfalva–Bordány, Csanytelek–Szegedi Pázsit SE. Vasárnap, 13 óra: Ásotthalom–Szegvár, Mártély–Üllés, Csengele–Tömörkény. 

Megyei III. osztály, szombat, 11 óra: Sándorfalva II.–Zákányszék. 13 óra: Csanádpalota–Forráskút. Vasárnap, 13 óra: Algyő II.–Makó FC-Givaudan-Duocor, Bordány II.–Zsombó, Földeák–Öttömös, Szőreg–Baks, Ruzsa–Pusztamérges. 

Megyei IV. osztály, Tisza-Maros csoport, vasárnap, 13.30: Tiszasziget II.–Nagylak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában