Férfi vízilabda OB I.

2022.12.17. 23:48

A Metalcom Szentes nem bírta végig a Vasas tempóját

A Metalcom Szentes felzárkózására öt találattal reagált a Vasas, így 16–8-ra nyertek az angyalföldiek idegenben a férfi vízilabda OB I. hetedik fordulójában. Legközelebb január 14-én 11.30-tól vár bajnoki a Kurca-partiakra, akkor viszont kulcsmeccs, a követlen rivális KSI otthonában.

Becsei Dávid

Illusztráció: Török János

Sztárvízilabdázóinak köszönhetően vett repülőrajtot a Vasas, és alapozta meg sikerét. A kétszeres olimpiai bajnok szerb Szava Rangyelovics, és a friss Európa-bajnoki ezüstérmes Konarik Ákos termelte a gólokat. 0–3-ról 2–3-ra zárkózott fel a Metalcom, a szoros második negyednek köszönhetően pedig nem nőtt a különbség. A nagyszünetben 4–7 állt az eredményjelzőn. 

Jól vízilabdázott a friss magyar kupa-bronzérmes Vasas ellen a Szentes. A hazaiak a záró nyolc percben még felzárkóztak 8–11-re, innen viszont már nem volt visszaút. A vendégek egy öt–nullás sorozattal tettek pontot minden mondat végére az év utolsó bajnoki találkozóján. 

Ami a tabellát illeti, hét meccs után a Szegedi VE nyolc ponttal a nyolcadik helyen töltheti az ünnepeket, míg a Metalcom Szentes idén még nem szerzett pontot, így sereghajtóként telel. 

Vörös Viktor: – Voltak jó és rossz periódusaink egyaránt, úgy éreztem, hogy az OSC elleni mérkőzéshez képest langyosabbak voltunk. Ismét kár az utolsó negyedért, az újbudaiak ellen 0–8 volt, most 0–5, remélem januárban a KSI ellen ebben is tudunk előrelépni. Fejlődünk folyamatosan, a január közepi fontos meccsünkig még rengeteg időnk van, dolgozunk az edzéseken. Minden szentesi vízilabdához tartozó embernek boldog karácsonyt és újévet kívánok. 

Metalcom Szentes–Vasas 8–16 (1–3, 3–4, 2–3, 2–6) 
Férfi vízilabda OB I., 7. forduló. Szentes, Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszoda. Vezette: Kovács S., Ercse. 
Metalcom Szentes: Kardos – Mátyók 2, Bozó 1, Hegedűs, Fülöp 1, Gusarov 2, Hajdú 1. Csere: Kovács B. (kapus), Pethe, Molnár B., Tapasztó, Chilkó 1, Kürti-Szabó M., Vismeg B. Megbízott vezetőedző: Vörös Viktor. 
Vasas: Mizsei – S. Rangyelovics 4, Konarik 4, Nagajev 3, Bátori, Bedő, Sedlmayer 3. Csere: Herczeg, Zerinváry 1, Mezei, Sélley Rauscher 1, Gábor L., Simon R. Vezetőedző: Szlobodan Nikics. 
Gól – emberelőnyből: 7/4, ill. 11/5. 
Ötméteresből: -, ill. 2/1. 
Kipontozódott: Pethe, ill. Bátori. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában