Idegenbeli siker

2022.12.11. 19:34

Megszületett idei első győzelmük a szegedi női vízilabdázóknak

Parádés kezdés után, óriási izgalmak végén gyűjtötte be első pontjait a Szeged SZTE női vízilabdacsapata. Az OB I. hetedik fordulójában Tatabányán győztek 11–10-re.

B.D.

Megszerezték első pontjaikat a női vízilabda OB I.-ben a szegediek.

Fotó: Török János

Fontos sikerélménnyel zárta a 2022-es évet a szegedi női vízilabdacsapat. Álomszerűen kezdett a Tisza-parti alakulat, Varga Tamás tanítványai már 4–0-ra és 9–5-re is vezettek. Ledolgozták hátrányukat a hazaiak, de Tátrai és Ráski lefordulás után szerzett góljával begyűjtötték a vendégek a három pontot. 

A szegediek legközelebb megyei rangadón, a Szentes ellen ugranak medencébe, január 21-én. 

Varga Tamás: – A fantasztikus csapategységnek köszönhető a várva várt győzelem! Már az első percektől látszott, hogy rendkívül határozottan játszanak a lányok, és akkor is így volt, amikor 9–9-nél lényegében új meccs kezdődött. Pedig akkor már nagyon fáradt lehetett mindenki, hiszen Pádár Boglárka hőemelkedése miatt egyetlen olyan cserejátékosunk volt, aki bármikor bevethető. Óriási küzdelmek után a hajrában két lefordulásból szereztünk gólt, ez mindent elmond a csapatunk tartásáról és erejéről. Hatalmas szívvel játszottak a lányok, mindenkinek gratulálok ehhez a rendkívül értékes győzelemhez! 

Tatabánya–Szeged SZTE 10–11 (2–5, 3–2, 3–2, 2–2) 
Női vízilabda OB I., 7. forduló. Tatabánya, Városi Sportuszoda. Vezette: Bereczki, Ercse. 
Tatabánya: Kovács D. – Zantleitner H., Zink 1, Orbán 3, Felkai 3, Rajna, Sóti 1. Csere: Becsey 2, Kovács J. Vezetőedző: Zantleitner Krisztina. 
Szeged SZTE: Gyöngyösi – Szabó K. 2, Lendvai 2, Tátrai 2, Ráski 1, Kenéz 2, Pádár 1. Csere: Pap 1, Szabó J. Vezetőedző: Varga Tamás. 
Gól – emberelőnyből: 6/4, ill. 7/3. 
Ötméteresből: –, ill. 1/0. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában