Vízilabda

2022.12.01. 18:35

Minden megyei csapat medencébe ugrik a bajnokságban

Két forduló maradt hátra 2022-ben a női és férfi vízilabda OB I. küzdelmeiből. A férficsapatok pénteken idegenben, a nők szombaton hazai környezetben ugranak medencébe.

B.D.

Kupameccs után bajnokit is nyernének a szegediek Pécsett.

Fotó: Gémes Sándor

Ami a Csongrád-Csanád megyei férfi vízilabdacsapatok mérkőzéseit illeti, két ellentétes találkozó várhat a Szegedi VE-re, illetve a Metalcom Szentesre. Előbbi ma 19 órára Pécsre utazik, hogy a magyar kupa nyolcaddöntője után a bajnokságban is legyőzze a baranyaiakat. Kiss Csaba tanítványai november derekán itthon 15–10-re, idegenben pedig 9–6-ra múlták felül tavalyi OB I.-es nyolcadik helyezettet a kupában. Most biztosan egy teljesen más hőfokú összecsapást várhatunk, a bajnokságban egyelőre egyik csapat sem nyújtott kimagaslót, így ideálisan ma dobbanthat. 

Először játszik új edzőjével a kispadon a Metalcom Szentes, miután Gémes László elnök úgy döntött, Szilágyi Pétert a klub ikonjátékosa, Vörös Viktor váltja vezetőedzőként. Segítője a Szegeddel kupaaranyérmes Somogyi Balázs lesz, ma 20 órától pedig bajnokaspiráns OSC vendégeként meccselnek először. Két hét múlva a Vasas ellen itthon sem lesz könnyebb dolga a Metalcomnak, amelynek az elsődleges feladata, január 14-i KSI elleni idegenbeli, „hatpontos” mérkőzésre felkészülni. 

Az előző fordulóban Győrben szenvedett 12–8-as vereséget a Szeged SZTE a női OB I.-ben, szombaton 12.30-tól a történelmi tettet végrehajtó III. kerületi TVE-fogadja. A fővárosiak legyőzték a BVSC-t a kupa-negyeddöntőben, így először lesznek ott a négyes döntőben. A bajnokságban viszont meglepetésre Tatabányán ikszeltek (8–8), de a Győrt otthon 13–4-re felülmúlták. 

A Szegedet legyőző Győr szombaton 18 órára Szentesre érkezik. A hazaiak eddig még sosem szenvedtek vereséget a győriektől, idén viszont még nyeretlenek, ugyanis rendre a topcsapatok jöttek velük szembe. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában