Női vízilabda OB I.

2022.12.09. 10:00

Pontokkal zárhatják az óévet

A 2022-es esztendő utolsó bajnoki mérkőzéseit rendezik meg az előttünk álló hétvégén a női vízilabda OB I.-ben. Mindkét Csongrád-Csanád megyei együttes idegenben ugrik medencébe. A Valdor Szentesről és a Szeged SZTE-ről is elmondható, ha koncentrált játékot mutat, akkor ponttal vagy pontokkal is zárhatja az óévet.

Becsei Dávid

Szeged Tatabányán zárja az évet, míg a Szentesre a fővárosi túra után még vár egy Dunaújváros elleni pótlás itthon.

Fotó: Török János

Mindössze két találkozóval zárul az idei esztendő a női vízilabda OB I.-ben. Az UVSE, a Dunaújváros, a Ferencváros és az Eger ezen a hétvégén a Bajnokok Ligájában játszik, így az újvárosiak kivételével a többiek már túlvannak a hazai pontvadászat lezárásán. 

A szentesi női együttesnek kettő, a szegedinek egy meccs maradt hátra az évből, ugyanis előbbinek egy elhalasztott mérkőzést is be kell pótolnia jövő pénteken a Dunaújváros ellen. 

Szombaton 17 órától a szegedi lányok Tatabányán ugranak medencébe. Az utóbbi esztendők rendre kiélezett csatákat hoztak a két csapat között, holnap sem várhatunk mást. A hazaiak három pontot gyűjtöttek eddig, miután a Győrt 7–6-ra legyőzték, míg a magyar kupában történelme során először négy közé jutott III. kerületi TVE-vel 8–8-as döntetlent játszottak. Mindkétszer hazai környezetben. Akárcsak most a Szeged ellen, amely bár legutóbb a Kerülettől 13–10-es vereséget szenvedett, amennyiben átmenti azt a játékát, akkor biztosan lehet keresnivalója az egykori bányászváros csapata ellen. 

Igazi rangadóra van kilátás szombaton 18 órától a III. kerület és a Valdor Szentes között. Utóbbi az előző bajnoki fordulóban megszerezte első pontjait, miután a győrieket legyőzte 13–5-re. A 2021–2022-es szezonban a fővárosiak a nyolcadik helyen zártak a tabellán. Idén azonban ennél vérmesebb álmokat dédelgetnek, nyári erősítésük is jól sikerült, hiszen a BVSC-ből leigazolták a magyar válogatott Gyöngyössy Anikót. Első idei nagy sikerüket már elérték a négy közé jutással a kupában, a Szentes elleni a jövő heti négyes döntőre készülhetnek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában