Micsoda győzelem!

2023.01.21. 22:33

Aki látta, sokáig emlékszik majd rá: a Szeged legyőzte a Szolnokot a férfi OB I.-ben

Bombacserének bizonyult Molnár Dávid. A félidei kapuscsere után összeállt a szegedi védelem és az Euro Kupában érdekelt Szolnokot imponáló játékkal 9–8-ra legyőzték a férfi vízilabda OB I. 10. fordulójában.

Becsei Dávid

Illusztráció:

Rangadó hangulatban telt minden egyes perce a Tisza-parti rangadónak. Ismét egyre többen járnak férfi vízilabdameccsre Szegeden, amit a csapat is meghálál. Már az első félidő során sem játszottak alárendelt szerepben a hazaiak, de ekkor még többnyire a patinás ellenfél akarata érvényesült. 

A harmadik negyedre Kovács Kristófot Molnár Dávid váltotta a hazai kapuban, ami mérkőzést befolyásoló döntésnek bizonyult a Kiss Csaba eltiltása miatt meccselő másodedzőtől, Barna Tamástól. 5–7-ről fordított a Szeged, a fordulópontot pedig a ifjúsági világbajnok Leinweber Olivér távoli bombagólja jelentette. A negyedik negyed közepén már 9–7 állt az eredményjelzőn, a hátra lévő négy és fél percben pedig az idővel is remekül bántak Sántáék. miközben Molnár halmozta a bravúrokat. A vége 9–8, régóta éhezett már a Szegedi VE egy ekkora sikerre. 

Barna Tamás: – Rendkívül parázs mérkőzést játszottunk, köszönjük a népes publikumnak a fantasztikus szurkolást. Köszönöm szépen Kiss Csabának, hogy mindenben segített és felkészített a távollétére, a Miskolc elleni meccset követően szinte összeköltöztünk három napra. A csapat is maximálisan betartotta a megbeszélt taktikát, gyönyörű győzelmet arattunk! 

Szegedi VE–Szolnoki Dózsa 9–8 (2–3, 1–3, 3–1, 3–1) 
Férfi vízilabda OB I., 10. forduló. Szeged, Tiszavirág Sportuszoda, 300 néző. Vezette: Tóth I., Vogel. 
Szegedi VE: Kovács K. – Sánta, Bóbis 1, Lakatos 2, Kürti 1, Boros 2, Horváth V. Csere: Molnár D. (kapus), Kardos 1, Tóth Gy., Baj 1, Leinweber 1, Vékony. Megbízott edző: Barna Tamás. 
Szolnoki Dózsa: Józsa – Szeghalmi 4, Ágh, Jansik D. 1, Kovács G. 1, Vismeg Zs. 1, Pásztor 1. Csere: Belényesi, Schmölcz, Pető, Vámosi, Teleki, Cseh. Vezetőedző: Hangay Zoltán.
Gól – emberelőnyből: 11/3, ill. 11/3. 
Ötméteresből: 1/0, ill. -. 
Kiállítva cserével: Kardos. 
Kipontozódott: Jansik D. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában