Helyi sport

2023.01.07. 17:11

Az alsóházban folytatják a vármegyei játékvezetők vasárnap - Fotók

Csoportjuk ötödik helyén zártak a vármegyei játékvezetők.

Fotó: TOROK JANOS

A vesztes kezdést követően Zala és Heves ellen még összejött a pontszerzés Csongrád-Csanád vármegye játékvezetői válogatottjának a 16. Sípmester fesztiválon, így reménykedhetett, hogy ha az utolsó, Békés elleni csoportmeccsen nyerni tud, akkor a felsőházban folytatja. A góllövés viszont ekkor nem sikerült, a kiegyenlített mérkőzésen egy találat döntött, így Csongrád-Csanád csoportjának ötödik helyén végzett.

Mindezt azt jelenti, hogy vasárnap 8 órától a 17-20. helyért vívott helyosztókon majd a Maros csoport ötödik helyezettje, azaz Jász-Nagykun-Szolnok csapata lesz az ellenfél a Pick Arénában, majd az eredménytől függően a Tolna–Nógrád mérkőzés győztese, vagy vesztese következik a vasárnapi játéknapon.

8 órától már a negyeddöntőket rendezik a Sípmester Fesztivál második napján, ezeknek párosításait majd az esti, Szent Gellért Fórumban megtartott gálavacsorán sorsolják ki. A legjobb nyolc közé a csoportok első két helyezettjei, azaz Vas, Békés, Bács-Kiskun, Győr-Moson-Sopron, Pest, Hajdú-Bihar, Budapest és Fejér válogatottja jutott be.

A torna második napján 13 órától rendezik majd a gálameccset, amelyen Szeged híres sportolói a vármegyei játékvezetői bizottságok elnökeiből álló csapat ellen játszanak, 13.30-tól a bronzmeccset, 14 órától pedig a döntőt rendezik. A torna megtekintése ingyenes a szurkolók számára.

 

A Csongrád-Csanád vármegyei csapat eredményei:

Vas–Csongrád-Csanád 4–0, gólszerzők: Pázsi (3), Héra. Csongrád-Csanád–Zala 3–3, gsz.: Migh (2), Maurer, ill. Molnár A. (2), Iványi. Csongrád-Csanád–Heves 1-1, gsz.: Migh, ill. Mencsik. Békés–Csongrád-Csanád 1-0, gól: Kató.

A csoportkör végeredménye:

Tisza csoport: 1. Vas 10 pont, 2. Békés 7, 3. Zala 5, 4. Heves 2 (-4), 5. Csongrád-Csanád 2 (-5).

Maros csoport: 1. Bács-Kiskun 10 pont, 2. Győr-Moson-Sopron 8, 3. Baranya 7, 4. Veszprém 3, 5. Jász-Nagykun-Szolnok 0.

Körös csoport: 1. Pest 10 pont, 2. Hajdú-Bihar 8, 3. Borsod-Abaúj-Zemplén 6, 4. Somogy 2, 5. Tolna 1.

Kurca csoport: 1. Budapest 12 pont, 2. Fejér 5, 3. Szabolcs-Szatmár Bereg 4, 4. Komárom-Esztergom 3, 5. Nógrád 2.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában