Helyi sport

2023.01.21. 21:29

Bravúrgyőzelem, legyőzte az Albát a Szedeák!

A második félidőben extrán védekezett, és Washington vezetésével legyőzte az Alba Fehérvárt a Naturtex-SZTE-Szedeák.

Vajgely Pál

Washingtonnak majdnem összejött a tripla-dupla.

Fotó: Török János

Nem kezdődött jól az Alba Fehérvár elleni meccse a Naturtex-SZTE-Szedeáknak, hiszen alig telt el két perc, de máris nyolcpontos hátrányban volt a szegedi csapat, 0–8-nál időt is kért Simándi Árpád. Erre viszont 13 szegedi pont érkezett válasz nélkül, így gyorsan átvette a vezetést a Szedeák. A folytatásban az eladott labdákkal akadtak gondjai a Tisza-partiaknak, az Alba pár ponttal vezetett, de 32–39-nél az első szegedi meccsét játszó Nicholson dobott egy nagyon fontos triplát. A félidőben hatpontos hátrányban volt a Naturtex.

Ez viszont hamar elillant, Bognár hárompontos akciója, majd Roberson pontja következett, Nicholson kosara után pedig már ismét egyenlő volt az állás, hamar ledolgozta hátrányát a Tisza-parti csapat. Egyre jöttek a remek védekezések, a lepattanókat uralták Bognárék, ezekből pedig rendre gyors kosarakat tudtak szerezni, Person kosarával újra megvolt az előny, majd Washington hol kiszolgálta a társakat, hol pedig maga szerzett kosarat – 60–49-nél először volt kétszámjegyű a szegedi előny, amikor időt kért az Alba. Hétre ugyan feljöttek a vendégek, de Nicholson egy támadólepattanó után volt eredményes, majd Washington volt hibátlan a vonalról, 11 pontról várhatta az utolsó felvonást a Szedeák.

Kerpel-Fronius Balázs bepörkölt egy hármast, majd a reklamáló vendég edző, Matthias Zollner kapott technikait, ezt Washington váltotta pontra, így már 15 volt a szegedi fór, 72–57. Hiába lépett közelebb az Alba, Roberson lépett elő, a center pontjaival pedig 17 pontosra hízott a Szedeák előnye, amikor még csak három perc telt el a negyedből. Látványból sem volt hiány, jól szórakozhatott a közönség, Washington passza után Roberson zsákolt. Pongó kosaraival ugyan tíz pontra is feljött az Alba, de Washington visszavette a kezdeményezést, 85–73-ról pedig már nem engedte ki a kezéből a meccset a Naturtex-SZTE-Szedeák, amely bravúros győzelmet aratott az Alba ellen - bár igazi csapatként küzdöttek a Tisza-partiak, de a tripla-duplától egy lepattanóval elmaradó irányító (23 pont, 9 lepattanó, 11 gólpasssz) Desmond Washington oroszlánrészt vállalt a sikerben, így megvan a Szedeák negyedik győzelme a szezonban.

Simándi Árpád: – Nagyon büszke vagyok a srácokra! Nagy győzelmet arattunk egy nagyon jó csapat ellen. Az első félidőben álmoskásak voltunk, ezzel nem voltam elégedett, nem úgy mentünk ki a pályára, ahogy minden meccsen kellene. A nagyszünet után főleg védekezésben elkezdtük egymásért dolgozni, sok gyorsindításos kosarat tudtunk szerezni, amivel meg tudtuk szerezni ezt a győzelmet. Bár voltak hibáink, de végre jól játszottunk ma, ugyanígy kell dolgoznunk tovább, hogy győzelmeket szerezzünk. Köszönöm a közönség támogatását, nagyon jó hangulatot teremtettek ma is!

Naturtex-SZTE-Szedeák–Arconic-Alba Fehérvár 87–78 (17–23, 20–20, 31–14, 19–21)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 17. forduló. Szeged, Pick Aréna, Ludányi Márton sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Földházi, Papp, Györfy.
Naturtex-SZTE-Szedeák: WASHINGTON 23/9, NICHOLSON 15/3, Polányi 3/3, Bognár 6/3, ROBERSON 18. Csere: Person 15/3, Filipovics 4, Balogh Sz., Kerpel-Fronius B. 3/3. Vezetőedző: Simándi Árpád.
Alba Fehérvár: Pongó Ma. 9/3, Takács Mi. 4, DECOSEY 19, Ford 4, Diong 8. Csere: Somogyi 7/3, VOJVODA 24/6, Philmore 3/3. Vezetőedző: Matthias Zollner.
Kipontozódott: Pongó Ma. (38.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában