Helyi sport

2023.01.28. 08:00

Elindulhat felfelé a Naturtex-SZTE-Szedeák

Fontos találkozó előtt áll a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata, amely ma 18 órától a vele azonos mérleggel álló Budapesti Honvéd otthonában lép pályára.

V. P.

Bognár Kristófék alapozhatnak az Alba ellen mutatott játékukra.

Fotó: Török János

Mennyit számít egy igazi bravúrgyőzelem? Bizonyára sokat. De hogy egészen pontosan mennyit, az ma estére válhat majd világossá a Naturtex-SZTE-Szedeák számára, amely legutóbb kiváló játékkal győzte le a liga egyik legjobb csapatát, az Alba Fehérvárt. Ma este viszont egy teljesen más lelkületű meccsen kell bizonyítania, hiszen annak a Budapesti Honvédnak lesz a vendége, amely a Tisza-partiakhoz hasonlóan szintén négy győzelemmel áll a tabellán. Az újonc csapat legutóbb Zalaegerszegen kapott ki, előtte viszont legyőzte az Oroszlányt a Ludovika Arénában, ahol egyébként négy győzelméből hármat is szerzett. A két csapat októberben, Szegeden találkozott egymással, akkor a Szedeák 77–67-re nyert, és megszerezte szezonbeli első győzelmét.

– Az Alba ellen bármikor nyerni bravúrnak számít. Érett már ez a siker, mert akár az Alba, vagy a Falco ellen idegenben is ott volt az esélyünk a győzelemre. A Honvéd ellen egy teljesen más meccs vár ránk, viszont a legutóbbi siker pluszt adott, és mindenki tudja, hogy mennyire fontos számunkra a budapesti mérkőzés. Az egész szezon talán legjobb játékát mutattuk a fehérváriak ellen a második felében, ha azt fent tudjuk tartani, akkor szerintem biztos a győzelmünk – mondta a mérkőzés előtt Polányi Kristóf, a szegediek játékosa. 

Egy újabb győzelemmel a Szedeák esélyt teremthetne magának arra, hogy előrébb lépjen a tabellán, hiszen a következő fordulóban, jövő vasárnap (immáron ismét az újszegedi sportcsarnokban) a Kaposvárt fogadja – a somogyiak pedig csak két győzelemmel számlálnak többet jelenleg a Naturtexnél. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában