11 aranyérem az ob-ról

2023.01.09. 14:46

Jutott pozitív élményekből 2022-re a Máté Taekwondo és Hapkido SE-nek

Változatos esztendőn van túl a hódmezővásárhelyi Máté Taekwondo és Hapkido SE, amely pozitív és negatív élményeket egyaránt tartogatott a klub számára. László Alexa és Máté Mirabella Dél-Koreában járt világbajnokságon, míg a legnagyobb elismerés, hogy a Mirme Taekwondo tartott a vásárhelyi klubnak bemutatót.

Becsei Dávid

A Máté Taekwondo és Hapkido SE, valamint a Mirme Taekwondo növendékei.

Forrás: Máté Taekwondo és Hapkido SE

– Egy eléggé változatos év volt 2022 számunkra, pozitív és negatív dolgokkal egyaránt. Elterveztük, hogy milyen célokkal vágunk neki az évnek, februárban nemzetközi szemináriumon jártunk Budapesten, majd Horvátországban egy pontszerző formagyakorlat versenyen vettünk részt a felnőttek között – emlékezett vissza érdeklődésünkre Máté József, a Máté Taekwondo és Hapkido SE elnöke. 

A vásárhelyi klub számára a legtöbb nemzetközi verseny kimaradt a programból. Ennek oka, hogy a covid okozta különböző szabályok miatt nem merték bevállalni az utazásokat. Magyarországon viszont szinte minden fontos megmérettetésen részt vettek, a májusi diákbajnokságról hét aranyéremmel tértek haza. 

A dél-koreai Kojangban László Alexa és Máté Mirabella járt világbajnokságon, ők képviselték Magyarországot. Előbbi a legjobb hatvannégy között búcsúzott a harminc év alattiak mezőnyében. Utóbbi szereplését egy térdsérülés hátráltatta, szalagszakadása mozgását is korlátozta, így a tizenhetedik helyen végzett a freestyle kategóriában. Neki 2023 a rehabilitációról szól majd. 

2022 csúcspontja a dél-koreai Mirme Taekwondo hódmezővásárhelyi bemutatója volt a klub számára, ezen az eseményen több, mint ötszázan vettek részt. Az új évre a legfontosabb tervük, hogy növeljék taglétszámukat, és az új növendékek közül minél többen megszeressék a sportágat, majd lehetőség szerint versenyen is pástra állhassanak. 

Ami az előző esztendő eredményeit illeti, a diákbajnokságról hét aranyérmet hoztak el a hódmezővásárhelyiek, míg a Dunaharasztiban megrendezett országos bajnokságot tizenegy arany-, hat ezüst- és öt bronzéremmel zárták. A formagyakorlat versenyszámban a legtechnikásabb női versenyzőnek járó kupát László Alexa érdemelte ki, az év sportolói teljesítménye alapján pedig a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség az Év egyetemi sportolója díjat adományozta neki. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában