Férfi kézilabda-világbajnokság

2023.01.15. 15:34

Lékai Máté ünneplés helyett a doppingszobában töltötte az estét

A magyar férfi kézilabda-válogatott Izland elleni sikere után a doppingszobában töltötte a szombat éjjelt Lékai Máté, a Ferencváros magyar válogatott irányítója.

B.D.

A nagy győzelem után egy "gyógysör" is belefért a kézilabdázók estéjébe.

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

– Elsőre nem sikerült mintát adnom, úgyhogy éjjel kettőre értem vissza a szállodába. Utána tévét néztem, mivel nagy NFL-rajongó vagyok – nyilatkozta az MTI-nek vasárnap a Ferencváros játékosa.

Hozzátette, a meccsek után nem tud elaludni, de az amerikaifutball-mérkőzés szünetében megpróbálta, mert akkor már 27–7 volt az állás a Los Angeles Chargers javára, de az a találkozó is óriási fordítást hozott, és végül 31-30-ra a Jacksonville Jaguars győzött. Elárulta, hogy kedvenc csapata az Indianapolis Colts, mivel irányító lévén az irányító játéka alapján választott, és az akkoriban Peyton Manning volt, akinek a játéka közel állt Lékaihoz.

Mint elmondta, a csapat számára a győztes meccsek után megszokott programmal telt az este, egy "gyógysört" mindenki megivott altatóként, utána ment a kezelésekre, akinek szüksége volt rá, hogy ma minél jobb állapotban legyen. Vasárnap délelőtt volt egy kondiedzés, majd videózás és egy labdás edzés következik, azon már maximálisan Portugáliára összpontosítanak a magyarok.

 

LÉKAI Máté
Lékai Máté az Izland elleni mérkőzésen.
Fotós: Kovács Tamás / Forrás: MTI

– Igazándiból nem nagyon beszéltünk az Izland elleni meccsről, csak arról, hogy ugyanígy folytassuk, és ugyanígy küzdjünk tovább. Lehet, sőt kell is sokkal jobban játszani, mint a szombati mérkőzésen, de a csapat megmutatta a karakterét, ami szerintem mindig is jellemző volt rá, akkor is, amikor valaki azt mondta, hogy nem – vélekedett Lékai.

Meglátása szerint mindig jó csapatot alkottak, mindig a végsőkig küzdöttek, ami nem mindig párosult győzelemmel.

– Tegnap is simán benne lehetett volna, hogy nem tudjuk megfordítani, de senki nem mondhatja, hogy nem küzdünk az utolsó pillanatig. Több alkalommal nem sikerült volna, mint igen, szerintem nyolc-kettő az arány, de most örüljünk annak, hogy így is összejött – jelentette ki.
    A 153-szoros válogatott irányító – aki két góllal járult hozzá a sikerhez – úgy fogalmazott, rengeteg hibát követtek el, a folytatásban sokkal kevesebb rontással kell játszaniuk, de ez egy ilyen mérkőzés volt, hiszen Izland is sokat hibázott.

A játékosok többsége már szombat este a lefújás után is hangsúlyozta, hogy most kell nagyon "észnél lenniük", hiszen hétfőn 20.30-tól Portugália ellen zárják a csoportkört, és ha azt a találkozót is megnyerik, csoportelsőként, a maximális négy ponttal mehetnének a göteborgi középdöntőbe.

– Szerintem ezzel nem lesz probléma, mindenki tudja, hogy milyen tétje van a mérkőzésnek, és milyen jó csapattal találkozunk. Benne van, hogy nem fog sikerülni nyerni, de az biztos, hogy alaposan felkészülünk, és mindent bele fogunk adni – nyilatkozta Lékai.

Hozzáfűzte, ahhoz, hogy megvalósítsák a céljaikat, az álmaikat – ami a legjobb hét közé kerülés, hiszen amellett, hogy a győztes kijut az párizsi játékokra, a 2–7. helyezettek az olimpiai selejtezőtornán vehetnek részt – nagyon fontos lenne, hogy a következő meccset is megnyerjék, de nyilván a portugálok is így fognak hozzáállni, mert ők kikaptak Izlandtól, miközben az első körben a magyarok 35–27-re verték Dél-Koreát.

Az irányító kifejtette, a tavalyi Európa-bajnoksághoz képest erősödött a portugál együttes, mert több olyan játékos is visszatért, aki a Bajnokok Ligájában vagy az Európa-ligában edződik. Példaként említette André Gomest, jobbátlövőben a 17 éves Francisco Costát, balátlövőben a testvérét, Martim Costát, továbbá a Barcelona beállóját, Luís Fradét.

– Nagyon kemény mérkőzés lesz, mert bár Portugália más stílust képvisel, mint Izland és Dél-Korea, de nagy fizikai párharcra számítok – zárta Lékai.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában