Helyi sport

2023.01.08. 19:00

Lezárta a rossz szériát a Szedeák

Hét elveszített meccs után nyerni tudott a Naturtex-SZTE-Szedeák, amely kiváló első félidőt követően ugyan drámai végjátékot játszott Kecskeméten, de ezúttal győztesen hagyhatta el a pályát.

Vajgely Pál

Desmond Washingtonék hosszú idő után újra nyertek.

Fotó: kosarsport.hu

Semmi más nem számít, csak a győzelem. Ha akadtak is hibái a Naturtex-SZTE-Szedeáknak, a lényeg megvan, hét nyeretlen meccset követően végre győzelmet ünnepelhettek Bognár Kristófék.

Az első félidőben úgy nézett ki, sima meccset játszhatnak a szegediek a Kecskemét otthonában, pedig ezúttal is akadtak hiányzói. Nem csak az adminisztratív okok miatt kimaradó új légiós, Kassim Nicholson nem játszhatott, hanem a bokasérülése miatt Kovács Ádám sem léphetett pályára. Ugyanakkor ami a pályán történt, az talán a szezon legjobb félideje volt. Több mint 70%-al tüzeltek mezőnyből a Tisza-partiak, a visszatérő center, Tyler Roberson tarthatatlan volt, és gyorsan elérte a húsz pontot is. 

A harmadik negyedben viszont kezdett közeledni a Kecskemét, de ekkor visszavágta a rohamokat a Szedeák. Csakhogy jött a hullámvölgy, az utolsó negyed első öt percében ugyanis nem szerzett kosarat a Naturtex, így hiába a 11 pontos hátrány, Wittmann kosarával már a Kecskemét vezetett 75–73-ra. Ez a helyzet sem fogta meg a Szedeákot, Person kulcsfontosságú középtávoliakat szerzett, miközben Washington is jól mozgatta a csapatot. Bognár süllyesztett el egy triplát faulttal együtt, a szegediek nyolcasa látványosan örült ennek a megmozdulásnak, beszédes reakció volt az elmúlt hetek történései után. Roberson ugyan kihagyta a büntetőit, de rontott a Kecskemét is támadásban, majd Washington a vonalról lezárta a meccset – ezúttal higgadt maradt a végjátékban a Naturtex-SZTE-Szedeák, amely így győzelemmel kezdte a 2023-as évet.

– Boldog vagyok, hogy sikerült végre nyernünk. Hosszú negatív szériában voltunk, mint egy falat kenyér, úgy kellett nekünk ez a győzelem. Az első félidőben tökéletesen játszottunk, majd volt egy hullámvölgyünk, de ez nem fontos, mert a győzelem mindennél többet ér. Boldog vagyok, hogy ennyi szegedi szurkoló eljött a meccsünkre, remélem, ez a győzelem lökést ad a későbbiekben – nyilatkozta a meccset követően Simándi Árpád. 

A lényeg tehát sikerült, november 23-a után ismét nyert a Naturtex-SZTE-Szedeák, amely egy roppant értékes idegenbeli sikert aratott, és Körmenden folytatja a bajnokságot szombaton. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában