Pénteken 19 órától

2023.01.19. 14:51

Szentes–Szeged rangadót rendeznek a női vízilabda OB I.-ben

Csongrád-csanádi rangadóval folytatódik a női vízilabda OB I. Az új év első játéknapján, a nyolcadik fordulóban pénteken 19 órától a Valdor Szentes fogadja a Szeged SZTE-t. A mérkőzést eredetileg utóbbi otthonában rendezték volna, de a Tiszavirág Sportuszoda bizonytalan nyitása miatt a szegediek már korábban kérték a pályaválasztási jog felcserélést, amit a keddi uszonyitá után már nem változtattak vissza.

Becsei Dávid

Esélyesebbnek tartja Hevesi Anita (kék sapkában) a szentesieket, de óva int, hogy félvállról vegyék a szegedieket.

Fotó: Török János

Hét mérkőzést követően a szentesiek hat ponttal a tabella hetedik helyét foglalják el, míg a szegediek három pontot gyűjtöttek eddig, így kilencedikek. A Kurca-partiak a Győrt és a III. kerületi TVE-t győzték le, míg az SZTE Tatabányáról távozott pontokkal az év utolsó mérkőzésén. 

Nagyjából egyhónapos szünet után már Szentesen és Szegeden is meccséhség tombol, amit rögtön egy helyi rangadóval csillapíthatnak a felek.

– Fontos mérkőzések várnak ránk, hiszen a jövő héten a Tatabányát és az Egert is fogadjuk, így duplán szeretnénk sikeresen indítani az évet a Szeged ellen – jegyezte meg Hevesi Anita a Valdor Szentes centere. Hozzátette, a szegedi csapat kellemetlen ellenfél, de a papírforma a hazaiak mellett szól. Októberben már találkoztak egymással, akkor a magyar kupa selejtezőjében Szentesen győzött a Valdor 15–9-re. Hevesi viszont óva int attól, hogy a holnapi mérkőzésre a kupacsatából vonjunk le messzemenő következtetéseket. 

A karácsonyi szünetben sem állt le teljesen az edzésekkel a Szeged, amely januárban a férficsapathoz hasonlóan Hódmezővásárhelyen készült az új év feladataira. Az SZNVE kapusa, Gyöngyösi Boglárka úgy fogalmazott a klub közösségi oldalán, hisz a társaiban és a pontszerzés lesz a célja a Szegednek a szentesi bajnokin. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában