Az összesített éves ranglistán hét klub található a régióból, a legjobb a Szatymaz

2023.01.20. 12:10

Szeretik a dzsúdót a vármegyében

Elkészült a Magyar Judo Szövetség 2022-es ranglistája, amelyen az összesített egyesületi rangsorban Csongrád-Csanád vármegyéből összesen hét klub található, a legjobb helyezést a Szatymazi SE érte le (18.).

Mádi József

A Szatymazi SE sikeres éven van túl, és rendezésben is maradandót alkotott.

Fotó: Szatymazi SE

18. Szatymazi SE, 24. Szegedi Judo SE, 61. Mórahalom, 62. Domaszéki JISE, 67. Hód Judo, 81. Szegedi Judo Iskola SE, 90. Szentesi Pollák DSE.

Nem sok olyan vármegye található az országban, amelyben ennyi cselgáncs-szakosztály működik. Ebből is látszik, Csongrád-Csanádban szeretik a sportágat.

Az egyesületek közötti rangsort a Budapesti Honvéd nyerte meg a Ceglédet és az MTK-t megelőzve, és ahogy fentebb is írtuk, a legjobb Csongrád-Csanád vármegyei klub a Szatymazi SE volt.  A listán összesen 117 olyan klub található, amely valamelyik kategóriában (férfi nemzetközi versenyek és országos bajnokság, női nemzetközi versenyek és országos bajnokság, kata országos bajnokság) pontszerző volt 2022-ben, így azért már érthető, miért is értékesek régiónk egyesületeinek helyezései.

A szatymaziak összesen öt bajnoki címet szereztek, egyedül a serdülők között nem volt elsőjük az ob-ken, emellett házigazdái voltak az ifjúsági B és nyílt U23-as országos bajnokságnak is. 

A Szatymaz a legjobb "belső" helyezését a női magyar bajnokságok rangsorában érte el, hiszen egyetlen pozícióval lemaradva a dobogóról a Honvéd, Cegléd, KSI trió mögött a 4. helyen végzett, de itt értékes a Szegedi Judo SE 9. pozíciója is.

A férfi és női nemzetközi versenyek összesített listáján már a Szegedi Judo SE végzett a legjobb helyen vármegyénkből (25.), ahogy a férfi nemzetközi viadalok területén is a legjobb régiós klub volt (17.). A Polyák Péter vezette stáb a hétköznapi programok közé beillesztette a gyermek, szülő közös edzést is, amely nagy népszerűségnek örvendhetett.

A Szegedi Judo SE szervezésében rendezett gyerek, szülő edzés népszerű volt. Fotó: SZJSE

A férfi magyar bajnokságok rangsorában a Szatymaz a 9. lett, míg a férfi és női magyar bajnokságok egyesületi rangsorában a Honvéd, az MTK, a Cegléd, a Ledény és a KSI mögött az előkelő 6. helyet érte el. Ugyanitt a Szegedi Judo SE 19., a Mórahalom 55., a Domaszék 57., a Hód Judo 61., a Szegedi Judo Iskola 75., a Szentes 85. lett.

2023-ban jönnek majd az újabb feladatok, bajnokságok, nemzetközi versenyek, és az elvégzett munka minden bizonnyal majd megint érmekben, kiváló helyezésekben, külföldi indulásokban, örömökben nyilvánul meg. 

 

Címkék#cselgáncs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában