Férfi kézilabda-világbajnokság

2023.01.22. 18:52

Szita Zoltán: elvégeztük a dolgunkat, a többi nem rajtunk múlik – VIDEÓ

A tőle telhető maxmimumot megtette a magyar válogatott, vagyis legyőzte utolsó középdöntős mérkőzésén a zöldfokiakat. Most már drukkolhatnak a svédeknek, hogy legyőzzék Portugáliát. Ha sikerül, akkor Magyarország ott lesz a férfi kézilabda-világbajnokság negyeddöntőjében.

B.D.

Rosta Miklós (balról) és Szita Zoltán. Az esti meccstől függ, hogy a magyar válogatott folytathatja-e a világbajnokságot.

Fotó: Kovács Tamás

– Jól összeraktuk a védekezést és a kapusok is tudtak segíteni, így hála istennek nem volt nehéz mérkőzés. Ezeknek köszönhetően sok gólt szereztünk lerohanásból, már a szünetre kényelmes előnnyel mehettünk, ami a második félidőben még továbbnőtt – értékelte lapunknak a Zöld-foki szigetek ellen aratott 40–32-es sikert Szita Zoltán, a magyar válogatott és az OTP Bank-Pick Szeged balátlövője.

A magyar továbbjutás még nincs meg. Abban az esetben lesz ott a negyeddöntőben hazánk csapata, ha a 20.30-kor kezdődő Svédország–Portugália mérkőzésen utóbbi nem szerez pontot.

– Elvégeztük a dolgunkat, a többi nem rajtunk múlik. Várjuk a svéd–portugál meccs végeredményét, biztosan idegőrlő lesz – beszélt az esti érzelmekről.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában