Pozsonyban szerepeltek

2023.01.20. 15:15

Zsögön Andor legyőzte az első helyen kiemeltet

A verseny első kiemeltjét is legyőzte a Pozsonyban rendezett tőr körversenyen a szegedi származású vívó, Zsögön Andor, aki egyéniben a 31., csapatban a 10. helyen végzett a rangos viadalon.

Munkatársunktól

A szegedi Zsögön Andor (jobbról) a magyar B válogatott tagjaként szerepelt a nemzetközi versenyen.

Fotó: MVSZ

A szlovákiai Pozsonyban rendezték a kadett korú férfi tőrözők Európa Körverseny elnevezésű világeseményét. 35 országból 249 versenyző indult a viadalon, Szegedről ketten, Nagy Huba és Zsögön Andor szereztek jogosultságot az indulásra.

A selejtezők után Bakó Tamás tanítványa, az SZTE VK vívója, Nagy Huba 15:13-ra győzött egy lengyel versenyzővel szemben, ugyanebben a szakaszban a már a Budakalász színeiben versenyző SZTE VK-nevelés, Zsögön Andor (edzője: Szelei István) egy szlovák versenyző ellen nyert 15:12-re, így mindketten a 128 között várhattak a következő fordulót.

A 64 közé vívott küzdelemben Nagy Huba egy ukrán versenyzőtől szenvedett szoros küzdelemben vereséget, így a 101. helyen végzett, míg Zsögön Andor egy cseh ellenféllel szemben jelentős különbséggel nyert (15:6), és a 32 közé jutva komoly ellenféllel került szembe. A viadalon ugyanis az első helyen kiemelt amerikai Jeon Calebbel kellett vívnia, és hatalmas küzdelemben Zsögön Andor nyert 15:14-re. A 16 közé jutásért szoros küzdelemben alulmaradt egy szinten amerikai versenyzővel szemben, így a 31. helyen zárt, amely egyben a második legjobb magyar eredmény volt a pozsonyi körversenyen.

Másnap Zsögön Andor Magyarország II. együttesében küzdött tovább, és végül a csapatverseny 10. helyén végeztek.

 

Címkék#vívás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában