Férfi vízilabda OB I.

2023.02.14. 19:32

A nagyszünet után megfékezte a Szeged az OSC támadásait – GALÉRIA

Tizenhat perc után már tizenkét gólnál tartott az OSC Szegeden, a harmadik és negyedik negyedben viszont össze- és helyt állt a hazaiak megfiatalított csapata. A vége 9–19, jövő szerdán 20 órára a Vasas érkezik.

Becsei Dávid

A fehér sapkás szegediek jó harmadik és negyedik negyedet produkáltak az OSC ellen.

Fotó: Gémes Sándor

Igencsak tartalékos összeállításban, alaposan megfiatalítva fogadta a Zue.hu Szegedi VE az OSC-t a férfi vízilabda OB I. 15. fordulójában a Tiszavirág Sportuszodában. A hazaiaknál Molnár Dávid, Sánta Dániel és Pörge Zsombor is pihenőt kapott, míg a vendégek gyakorlatilag a legerősebb keretükkel érkeztek meg. 

Esélyeshez mérten kezdett el vízilabdázni az OSC, amely támadásban szinte lekövethetetlen gyorsasággal járatta a labdát a szegedi védők között. Egy szép centerezés után 1–2-nél született meg az első hazai találat, ezt követően viszont rohamosan nyílt az olló a két csapat között. Távolról, centerből és emberelőnyből is eredményesek voltak a vendégek, szép gólokkal léptek el nyolc perc alatt 6–1-re. A második negyedre már megérkeztek a hazai találatok is, így a nagyszünetben 4–12 állt az eredményjelzőn. 

A harmadik negyedben szemmel láthatóan jobban védekezett már a Szeged, a Kovács helyére érkező ifjúsági korú Gyovai János több nagy védést is bemutatott, míg a hozzá hasonlóan fiatal Báthory Balázs megszerezte pályafutása első felnőtt OB I.-es gólját. 

A negyedik negyedben sem tudott már az első félidőhöz hasonlóan dominálni az OSC, de így is magabiztos, 19–9-es sikert aratott a Tiszavirágban a bajnokaspiráns. 

Kiss Csaba: – Gratulálok az OSC magabiztos sikeréhez. Nekem a mérkőzés második fele jobban tetszett, mert az elsőben gyorsan megadtuk magunkat. A nagyszünet után rájöttek a játékosok, hogy plusz energiával szép dolgokat lehet műveli. Az viszont kifejezetten tetszett, hogy három 17 éves játékossal a vízben is gólt tudtunk dobni. Nagyon tetszett Boros Tamás teljesítménye is. Hátul komoly problémáink adódtak, főleg az első két negyedben, amikor hiányzott a szívünk a játékból. A lőtt góljaink számával viszont elégedett vagyok. 

Zue.hu Szegedi VE–OSC 9–19 (1–6, 3–6, 2–3, 3–4) 
Férfi vízilabda OB I., 15. forduló. Szeged, Tiszavirág Sportuszoda, 200 néző. Vezette: Tordai, Rubos. 
Zue.hu Szegedi VE: Kovács K. – Leinweber 1, Tóth Gy., Lakatos, Baj 2, Boros 5, Vékony. Csere: Gyovai (kapus), Kardos, Bóbis, Kürti, Báthory 1, Horváth V. Vezetőedző: Kiss Csaba. 
OSC: Bisztritsányi – Angyal 2, Salamon 1, Csacsovszky E. 1, Tóth M., Vigvári Vi., Burián 5. Csere: Lévai (kapus), Manhercz K. 3, Várnai 1, Dala 1, Bundschuh 2, Petik 1, Aranyi M. 2. Vezetőedző: Varga Dániel. 
Gól – emberelőnyből: 7/4, ill. 6/2. 
Ötméteresből: 1/1, ill. 2/2. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában