Holnap 18.45-től BL-meccs

2023.02.08. 19:15

A Pick Szeged Bodó és Stepancic nélkül utazott el Aalborgba – GALÉRIA

Máris gyülekeznek a bárányfelhők az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának meccskerete fölött. Bodó Richárd és Luka Stepancic sem utazott el a holnap 18.45-kor (élő: Sport1 Tv) kezdődő Aalborg elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésre. Előbbinek a bal bokája fordult alá a Cegléd elleni bajnokin, míg utóbbi a keddi tréningen szedett össze egy arcsérülést.

Becsei Dávid

Rosta Miklós a győzelem kulcsát a stabil védelemben és a jó támadásokban látja.

Fotó: Karnok Csaba

A hét mérkőzését, a 11. forduló legnagyobb rangadóját az Aalborg és az OTP Bank-Pick Szeged játssza egymással az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) várakozása szerint. Az ősszel kiütéses, 41–29-es győzelmet aratott a dán együttes a Pick Arénában. Van miért revánsot venniük a szegedieknek, akik a B csoport tabelláján egy ponttal előzik meg mai ellenfelüket. A magyar bajnok nyolcat gyűjtött eddig, az Aalborg hetet. 

Három világbajnoka lett az Aalborgnak. Közülük viszont biztosan nem lesz ott a pályán a legnagyobb világsztár, Mikkel Hansen ugyanis stresszbetegség miatt betegszabadságra vonult, nem tudni, mikor tér vissza a pályára. Érzékeny veszteség csapata számára, hiszen ő a házi BL-gólkirály ötvennyolc találatával. 

– Természetesen van bennünk fáradtság, de könnyebb ezt annak tudatában kezelni, hogy sikerélménnyel tértünk haza a világbajnokságról. A legjobb nyolc között nem úgy sikerültek a meccseink, ahogy elterveztük, de az olimpiai selejtezős helyet elértük, így boldogan jöhettünk haza – ezt már Rosta Miklós, a Szeged magyar válogatott beállója mondta lapunknak. 

Három idegenbeli bajnoki mellett a Bajnokok Ligájában kétszer vendégként, egyszer pedig itthon lép pályára a Pick. Minden hétre jut egy sztárcsapat, a pontgyűjtés viszont így is fontos. 

– Az összes februárunk ilyen, mindig sok meccset játszunk ilyenkor. Hozzászoktunk már ehhez, így ez nem okozhat problémát nekünk. Szeretnénk már Aalborgban egy jó meccsel kezdeni és visszavágni nekik az őszi itthoni nagy különbségű vereségért – fogadkozott a 23 éves kézilabdázó. 

A magyar bajnok 45–28-as sikerrel hangolt Abonyban a Cegléd elleni a mai mérkőzésre, míg az Aalborg kiélezett találkozón 30–26-ra legyőzte a dán bajnokság címvédőjét, a GOG csapatát. 

– Amennyire számíthat, hogy nekik nehezebb meccsük volt a hétvégén, mint nekünk, ezt az előnyt a hosszú utazással el is veszítjük. Szoros mérkőzésben bízom, aminek a végén nyerünk. Szeretnénk bebiztosítani a továbbjutó helyünket matematikailag is. A győzelem kulcsa, mint mindig, most is a védekezés és a jó kapusteljesítmény lehet, illetve a támadásban elkövetett hibák minimalizálása, hogy ne tudjanak ránk rohanni a dánok – összegezte a sikerre vezető taktikát Rosta. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában