Női vízilabda OB I.

2023.02.04. 22:28

A Valdor Szentes régen látott bravúrsikert aratott

Bravúrgyőzelmet aratott a Valdor Szentes a BVSC vendégeként a női vízilabda OB I. 11. fordulójában. Küzdelmes mérkőzést játszottak, erejük végig kitartott, így a négygólos Varga Viktória vezetésével 12–10-re győztek.

Becsei Dávid

Értékes győzelmet aratott a Valdor Szentes a BVSC otthonában.

Fotó: Vidovics Ferenc

Emberemlékezet óta nem tudta legyőzni a szentesi női vízilabdacsapat a BVSC-t. A Kurca-partiak férficsapata még Pellei Csaba edzősége alatt többször megtréfálta a fővárosiakat, de a női szakosztálynak nem sikerült. A zuglóiak rendre a bronzcsatákban volt érdekelt az elmúlt esztendőkben, míg a szentesiek többnyire az 5–6. hely környékén harcoltak a tabellán. 

A BVSC Szeged elleni idegenbeli sikerből jött erre a találkozóra, míg a Valdor otthon az Egertől szenvedett vereséget az előző körben. 

Bár az első gólt a vendégek szerezték meg Bonca Vivien révén, gyorsan fordítottak a hazaiak. Egészen a második negyed derekáig a BVSC vezetett folyamatosan, 5–4-re viszont a Szentes. Kérészéletű előny volt ez, a nagyszünetben már 6–5 állt az eredményjelzőn. 

Nagyjából két perc játék után egalizáltak a Kurca-partiak a harmadik negyedben. Nem álltak meg itt, a sorozatban kétszer betaláló Samsonova, illetve Dankina révén kétgólos előnyt építettek fel. Meghozta tehát a sok küzdelem a „gyümölcsét” és az áttörést, de 8–6-nál sem dőlhettek hátra Matajsz Márk tanítványai. 

 

Bírta erővel a végjátékot is a Szentes, hiába hiányzott sérülés miatt a keretből az alapembernek számító Kövér-Kis Réka és Mácsai Kata. 

 

A záró negyed első felében a védelmek domináltak. Büntetőből növelhették volna a különbséget a vendégek, de Bonca kihagyta. Nem sokkal később Varga viszont akcióból volt eredményes, először volt három találat a két csapat között. Visszajött 11–10-re a BVSC, majd büntetőhöz jutott, de Füsti Molnár Janka bravúrral védett. A másik oldalon Dankina nem hibázta el az ötméterest, beállítva vele a 12–10-es végeredményt. 

Február 15-én 19 órától még ennél is nehezebb meccs vár a Szentesre, a bajnokaspiráns Ferencvárost látják majd vendégül. 

Matajsz Márk: – Nagyon parázs mérkőzés volt, de ilyenre is számítottunk. Nemrég jártunk itt edzőtáborozni, és akkor három kiváló meccset játszottunk a BVSC-vel. A szokásosnál többet készültünk erre a bajnokira, mindennap volt videóelemzésünk, rengeteg szituációt átbeszéltünk. Sajnos a hét közepén lett két sérültünk, így voltak ma hiányzóink, de amit ma a lányok itt produkáltak, arra nehéz szavakat találni. Egy nagyon jó csapatot sikerült legyőzni, voltak olyan visszaköszönő dolgok, amiket viszontlátni szuper élmény volt. Természetesen követtünk el hibákat is, a végén elbizonytalanodtunk a hazaiak M-zónájától, de hála istennek kitartott a szív és a lendület, így óriási győzelmet arattunk. Jár a gratuláció, mert egy kemény ellenfelet győztünk le, ami növeli a sikerünk értékét. 

BVSC–Valdor Szentes 10–12 (3–2, 3–3, 2–5, 2–2) 
Női vízilabda OB I., 11. forduló. Budapest, Szőnyi úti uszoda. Vezette: Várkonyi, Donauer. 
BVSC: Kakas – Fekete 1, Mészáros Farkas, Tóth R. 1, Ármai, Urvári 2, Gémes 1. Csere: Dobos Cs. 1, Batizi, Kolarova, Kele 3, Polák 1. Vezetőedző: Stieber Mercédesz. 
Valdor Szentes: Füsti Molnár – Varga V. 4, Hevesi, Dankina 2, Samsonova 2, Bonca 3, Tóth F. Csere: Dobos J., Boldizsár 1, Bicskei, Korom, Horváth L., Horváth Zs. Vezetőedző: Matajsz Márk. 
Gól – emberelőnyből: 15/6, ill. 9/3. 
Ötméteresből: 1/0, ill. 5/3. 
Kipontozódott: Varga V., Bonca. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában