Rekordokat döntene

2023.02.28. 16:19

Deli Tamás Colombusba utazik az Arnold Classicra

Az Arnold Schwarzeneggerről elnevezett Arnold Classicra utazik szerdán a szegedi Deli Tamás, akinek eltökélt célja, hogy az Egyesült Államok-beli Colombusban felhúzásban rekordokat döntsön.

Becsei Dávid

Deli Tamás úgy érzi, jó formában érkezik majd az Arnold Classicra.

Fotó: Karnok Csaba

– Csak a lebonyolítás miatt izgulok, mert simán előfordulhat, hogy egyszerre két versenyem lesz – válaszolta arra a kérdésünkre Deli Tamás, jobban izgul-e most, mint decemberben, amikor a las vegasi Mr. Olympiára utazott. Onnan egy bothúzó-bronzéremmel térhetett haza. 

Tamás bothúzás mellett felhúzásban is színpadra áll majd az Arnoldon, ahonnan 2019-ben bajnokként térhetett haza előbbiben. 

– Csütörtökön lesz a mérlegelés, pénteken a bothúzás selejtezői, valamint a felhúzó-verseny. A bothúzó-szövetséget és a bírókat ismerem, így ha ütközés lesz, valószínűleg megkérem őket, hogy várjanak meg. A felhúzásnál viszont olyan feszített a program, hogy nincs idő a várakozásra – tette hozzá. 

A két versenyszám közül a felhúzás élvezi nála az elsőséget, világ- és magyar csúcsot szeretne húzni. A -105 kilogrammos súlycsoportban több magyar rekord is Deli nevéhez fűződik, most viszont a -90-esek között versenyzik majd. Az Arnold Classic különlegessége, hogy a névadó is részt vesz rajta. 

A december végi Mr. Olympiát követően alig két hónappal egy újabb rangos verseny következik. Az elmúlt évek programja felborult, az évvégi pihenést a csúcsforma előcsalogatása váltotta fel. 

– Még nem tudom, hogy a Mr. Olympia és az Arnold Classic közelsége egymáshoz áldás vagy átok. Volt viszont egy részleges farizomszakadásom, ami szerencsére meggyógyult és nem hátráltatott a felkészülésben. Jó formában vagyok, várom a versenyt – mondta lapunknak. 

Felhúzásban a 80–90 kg-osok között ő áll a súlycsoport tetején, míg bothúzásban a 80–95-ösök között a középmezőnyben lesz. Ami a céljait illeti, mindkét sportágban a dobogóra kerülést tűzte ki. 

Mindkét versenyen szeretnék a dobogón végezni. 2019-ben megnyertem a -105 kg-osok kategóriáját bothúzásban az Arnold Classicon. Itt lesz a sportág krémje, de a dobogó meglehet. Felhúzásban szándékosan nem néztem meg a nevezőket, mert azt is látnám akkor, kinek mennyi a teljesítménye. Egy viszont biztos, én a maximumot kiadom magamból 

– fogadkozott. 

Hárman utaznak Colombusba. Bordás Dorina a -72,5 kg-osok között indul bothúzásban, míg Juhász Péterre a világ legerősebb tűzoltója versenyen vár két kőkemény nap. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában