Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája

2023.02.16. 18:21

Mikler-bravúrok után Pick Szeged-siker a THW Kiel ellen – GALÉRIA

A második félidő határozottabb játéka és a Mikler-bravúrok, valamint Garciandía remeklése győzelmet eredményezett. Az OTP Bank-Pick Szeged 36–33-ra legyőzte a Pick Arénában a német THW Kielt a Bajnokok Ligája B csoportjának 12. fordulójában.

Becsei Dávid

Mikler Roland parádés teljesítménye is kellett a győzelemhez.

Fotó: Karnok Csaba

OTP Bank-Pick Szeged–THW Kiel (német) 36–33 (14–17)
Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, B csoport, 12. forduló. Szeged, Pick Aréna, 7135 néző. Vezette: Marin, Serradilla (spanyolok).
OTP Bank-Pick Szeged: Alilovic – Sostaric 5, Garciandía 6, Bánhidi 3, Frimmel 4/3, Mackovsek 3, Bombac 4. Csere: Mikler (kapus), Tönnesen 1, Szita 3, Rosta 5, Martins, Blonz 2, Radivojevics. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
THW Kiel: N. Landin – Fraatz 3, Reinkind 3, Zarabec, Pekeler 4, Sagosen 7, M. Landin 5/3. Csere: Mrkva (kapus), Wiencek 3, Duvnjak 1, Bilyk 3, Överby, Weinhold 3, Johansson 1. Vezetőedző: Filip Jícha.
Hétméteres: 3/3, ill. 3/3.
Kiállítás: 10, ill. 10 perc.

Nyilatkozatok: 

Juan Carlos Pastor, az OTP Bank-Pick Szeged vezetőedzője: – A Kiellel mindig sportszerű mérkőzéseket játszunk, néha ők, néha mi nyerünk. Akik kijöttek az arénába, biztosan élvezték a mérkőzést. Ez az a csapat, amit mindenki látni akar Szeged. Egymásért harcoltak a pályán. Mikler tényleg jól védett, az ő védései után könnyű gólokat szereztünk. A második félidőben huszonkét gólt szereztünk, így hat találattal nyertük meg ezt a periódust. 

Mikler Roland, az OTP Bank-Pick Szeged játékosa: – Gratulálok a Kielnek, nagyon jó mérkőzést játszottunk. Ők az első félidőben, mi a másodikban, így mindenki egy picit boldog lehet. Viccet félretéve, volt egy rossz mozdulatom, éreztem egy roppanást. Jobbnak láttam lemenni a pályáról. Mozogtam egy picit, de sikerült visszajönni. Boldogok vagyunk, hogy itthon tartottuk ezt a fontos két pontot, hiszen rengetegen voltak a lelátón, kiváló hangulatot teremtettek a szurkolóink. 

Filip Jícha, a THW Kiel vezetőedzője: – Gratulálok Pastornak és a csapatának. Összeségében nem volt rossz napunk, a második félidő kulcspillanatain ment el a meccs. Mikler volt az egyik ilyen, aki jobban teljesített, mint a mi kapusunk. A védései után fontos gólokat szereztek a hazaiak. Holnap hazarepülünk, le kell nyelnünk ezt a vereséget, mert szombaton már nagyon fontos Bundesliga-mérkőzés vár ránk. 

Sander Sagosen, a THW Kiel játékosa: – Az első félidőben jól kézilabdáztunk, a másodikban viszont nem tudtunk mit kezdeni a szegediek támadójátékával. Rengeteg gólt kaptunk, nem védekeztünk jól. Össze kell szednünk magunkat és előretekinteni, hosszú még az idény. 

VÉGE

60. perc: elképesztően fontos Mikler-védéssel kezdődik az utolsó perc. Negyven másodperc van hátra, Rosta belövi! 36-33. Ez a vége, az utolsó tizenöt másodpercet szinte már végigszámolja az aréna. Micsoda győzelem, ráfért már a csapatra és a szurkolótáborra is. Ide kattintva megnézheti a meccs utolsó, és egyik legnagyobb védését Mikler Rolandtól.

59. perc: Fraatz a jobbszélről, 35-33. Egy perc és ötven másodperc van hátra. Kinyitja a védekezését a Kiel. Bombac első bejátszása nem jó, majd Rostának igen, de Mrkva véd. 

58. perc: Sagosennek sincs rossz napja, 34-32... Ahogyan Sostaricnak se! 35-32! Bánhidi kiállítják, ez a harmadik így a lelátóra kell ülnie. Időt kérnek a vendégek.

57. perc: Bilyk lő gólt a hosszabb szünet után. Sostaric a jobbszélről, 34-31.

56. perc: négy perc és ötvenkilenc másodperc maradt a játékidőből, Pastor időt kér másodszor. Bombac elöl ellépnek a védők, kihasználja, egy finom csuklómozdulattal belövi a labdát, 33-30! Háromgólos előny, négy és fél perccel a vége előtt. Ismét nem jó az időt mérő számítógép, áll a játék. Van idő szurkolni, ki is használja mindenki!

55. perc: Bombac próbálja meg a váratlant, pont Mrkva ölébe lövi a labdát. Miklerben viszont bízhatunk hátul!!!

54. perc: ahogyan a második félidő szegedi játékára, úgy a hangulatra sem lehet panasz a szurkolók részéről. Garciandía labdát lop ismét, de távol a kaputól, rádobja, oldalhálóba. Wiencek ziccerét védi Mikler! Ez az! Sostaric okosan nem dobja el a labdát üres kapura, felállt fel ellen támadhat a Pick.

53. perc: bravóóó! Szép csuklómozdulat, Blonz a rövid alsóba, 32-30.

52. perc: Frimmel hetesből, 31-29. Sagosen gyorsít és talál be, 31-30. Nincs nagy gond, Mikler visszajön a pályára!

51. perc: "Roli, Roli!" Micsoda védés, Fraatz a jobbszélről, nagy szögből, de Mikler védeni tud. Nagyon fontos védés, és legalább ilyen fontos gól Garciandíától, a hatodik ma, 30-28. Villámgyors német válasz közben úgy tűnik, Mikler megsérül. Ez óriási pech!

50. perc: Bánhidi hosszú idő után támad, és milyen jól, 29-28! A nyolcadik perc és 4-3 után ismét nálunk az előny. Tíz perc és nyolc másodperc van hátra a mérkőzésből, időt kérnek a vendégek.

49. perc: áll a játék, az órával van problémája a zsűrinek. Közben a pályán először Radivojevics Sostaric kiállítása miatt. reinkind, majd Bombac egyéni megoldása után 28-28. Sagosen talpról, Mikler véd!

48. perc: Magnus Landin ismét, amíg mindenre van válaszuk, sajnos nem lehet átvenni a vezetést. 26-27, szükség lenne az extrább teljesítményre, főleg a kapuból. Garciandía bizonyítja, jó napja van, támadásban biztos. Sokadszor döntetlen, 27-27.

47. perc: Sostaric kétperces kiállítást, a Kiel hetest kap. M. Landin labdája a kapufáról bemegy, 25-26. Szita emelkedik magasra futtában, a rövidbe, a bal felsőbe lő. Szép gól, 26-26!

46. perc: Bilyk előtt nem marad ember, befut, 24-25. Rosta most üresen marad, kapja a labdát, 25-25.

45. perc: Reinkind lőhet nagyon tisztán a hosszú felsőbe, 23-24. Blonz második mai lövése már jó, 24-24.

44. perc: rázhatja az öklét, Rosta beállóból eredményes, pedig csüngtek rajta a védők, 23-23.

43. perc: Garciandía elégeli meg a passzolgatást, de fölé lövi a labdát. Mackovsek szerencsére labdát szerez hátul.

42. perc: hosszú támadás végén Szita bejátszása rossz Rostának. Sagosen előtt nyílik szét a védelem, 22-23.

41. perc: Bilyk átlövésé fölé tenyereli Mikler! Blonz ziccerben a szélről, kapufa... Johansson talpról, még kaput sem talál. Most lehet esélyünk, ehhez azonban pontos támadás kell!

40. perc: Sostaric pedig a jobbszélről, 22-22.

39. perc: a jobbátlövők villognak. Előbb Garciandía, majd Weinhold talál be, 21-22. 

38. perc: picit tanácstalan a kapus nélküli támadásban a Pick, ketten is lefutnak a közepén. Gól nincs, de jó a visszarendeződés, majd Mikler bravúrozik!

37. perc: Garciandía ellopja a labdát Johanssontól, Mackovsek pedig bedobja az üres kapuba, 20-20. Az eddigi legnagyobb hangorkán, de Pekeler félbeszakítja az örömöt. 20-21.

36. perc: Bánhidit állítják ki a sporik.

35. perc: Johansso sáncon megpattanó labdájába még Mikler belepaskol, majd Sostaric szerez gólt a másik oldalon. 19-20, szerencsére nem került gödörbe a Szeged négygólos hátrányban.

34. perc: gyorsítja a játékot a Kiel, Wiencek szerez gólt letámadásból, 16-20. Garciandía labdája nem túl jó Bánhidinak, de összeszedi, 17-20. Garciandía assziszt után gól, 18-20.

33. perc: Pekeler-cunder a balszélről beálló létére, 15-19. Szita átlövése a kapufáról pattan be, 16-19.

32. perc: Eric Johansson először a pályán a vendégeknél, kis túlzással úgy teremt magának keresztbe futással ziccert, mintha senki nem lenne a pályán, 14-18. Mikler védése után Garciandía talál be rendezetlen fal ellen, 15-18.

31. perc: Martins veszi észre Rostát, hogy levált az emberéről, az Év kézilabdázója viszont a kapufát lövi telibe.

FÉLIDŐ

30. perc: Wiencek nem lehet eléggé kiszorítani, Frimmel mellől talál be, 14-17. Frimmel a balszélről, Mrkva hárít. Mikler még egy ívelt labdát megfog, 14–17-tel mennek a szünetre a csapatok.

29. perc: Weinhold talpról a hosszúba, 13-16. Rosta beállóból, 14-16. Överby kiáll két percre.

28. perc: Szita középről a jobb felsőbe, 13-15.

27. perc: három perc és harminchárom másodperc van a szünetig, időt kér a THW Kiel. Szabálytalan Bombac Överbyvel szemben, hétméteres, M. Landin nem hibázik, 12-15.

26. perc: Pekeler-gól, de a hatoson belülről szedte fel a labdát, így érvénytelen. Bombac második góljával 11-14.

25. perc: Zarabec mellé, üres kapura cipeli a labdát a Pick, Garciandía lövését kirúgja Mrkva...

24. perc: Bombac eladott labdájából Pekeler indul, 10-14. Gardiandía magára vállalja a támadást, 11-14.

23. perc: a friss világbajnok Överby birkózik Rostával, kétperces kiállítás a "jutalma". Átáll a Szeged a két irányítós játékra, Mackovsek pihen, Martins bizonyíthat.

22. perc: Sagosen ütemtelen, talpról eleresztett lövése meglepi Miklert, 10-13. A tiszta ziccer már nem, véd a magyar válogatott kapus!

21. perc: Rostát másodszor találják meg labdával, hetes után gól, 10-11. Eladja a labdát a német csapat, Mikler indítása viszont rossz, a visszarendeződés nem jó, Fraatz kihasználja, 10-12.

20. perc: a Kiel is cserél a szegedi hetesre, de Mrkva sem tudja védeni Frimmel lövését, 9-10. Weinhold betörésből eredményes, 9-11.

19. perc: kapust cserél a Pick, Mikler pedig rögtön védéssel mutatkozik be!

18. perc: Frimmel fut be a falba, kapja is a labdát, 7-9. Duvnjak nem hagyja örülni a szegedieket, rögtön betalál, 7-10. Potyognak a gólok, ezúttal Mackovsek az elkövető, 8-10.

17. perc: tizenhat perc és ötvenöt másodperc után időt kér Pastor. Eddig nem a kapusokról szól a mérkőzés, sem Alilovic, sem pedig Landin nem védett labdát.

16. perc: M. Landin és Alilovic néz farkasszemet az első kieli hétméteresnél, első szándékból a jobb felső sarokba pörgeti a labdát, 6-9.

15. perc: Magnus Landin nem hibázik a balszélről, 5-8. Érkezik is a "Szeged! Szeged" biztatás a lelátóról. Bombac talpról a kezek alatt a jobbátlövő pozíciójából, Landin nem tudja védeni, 6-8.

14. perc: ismét jó körbenézni a Pick Arénában, ami néhány széktől eltekintve, megtelt. Közben Sagosen első próbálkozása bemegy a rövidbe, 5-7. Szépen körbemegy a labda a szegedi támadásban, Mackovsek lő lendületből, a keresztlécre.

13. perc: Wiencek fordul be szépen a szegedi védők között, 5-6. Bombac labdája elpattan Tönnesentől, aki fejen találja az előbbi gól szerzőjét. Kétperces kiállítás a szegedinek.

12. perc: Bánhidi harcolja ki a meccs első büntetőjét, Frimmel pedig értékesíti, 5-5.

11. perc: Reinkind leráz magáról mindenkit, 4-5.

10. perc: Reinkind lövését sáncolja Mackovsek, oldalt megy ki, marad a vendégeknél a labda. Szita kezében köt ki a beállónak szánt labda, támadásban viszont ő hibázik, ismét egy belemenéssel.

9. perc: Wiencek is kiáll két perc erejéig. Szita-gól, de belemenést fújnak a játékvezetők, sajnos jogosan. 

8. perc: Sostaric a pipába szűk helyről, 4-3. Fraatz válaszol gyorsan a jobbszélről, 4-4.

7. perc: megköszönhetjük Niklas Landinnak, hogy az indítása helyett a kapuralövést választotta üres kapura, ugyanis kimaradt.

6. perc: gyorsan kihasználják az emberelőnyt, Bilyk marad üresen a hatos vonalon, 3-3. Támadásban jön Rosta Bánhidi hiányában.

5. perc: Bombac zár Tönnesennek jól, 3-2. Bánhidi kap kétperces kiállítást, miután Zarabec a kelleténél talán nagyobb esik a találkozójuk után. Szita érkezik védekezésbe.

4. perc: Pekeler elöl elpiszkálja a labdát Bánhidi, de még visszanyúl érte a német beálló, majd belövi, 2-2.

3. perc: Bánhidi fordul le az emberéről, 1-1. Labdát szerzünk, Mackovsek vágja be a lerohanást, 2-1.

2. perc: hosszan támad a Kiel. Bánhidi fogja meg Zarabecet, aki az arcához kap, a játékvezetők szabaddobást ítélnek. Sagosen átlövéséből születik meg az első gól, 0-1.

1. perc: a vendégek kezdik a mérkőzést. Nyitott védekezéssel indít a Pick, a balszélnél labdaszerzés, Frimmel rohan, de kimarad a ziccer.

18.43: Luka Stepancic két év után futhatott ki a pályára ismét BL-meccs előtt. Elhangzott a hivatalos himnusz, kezdődhet a mérkőzés!

18.39: kezdődik a bemutatás, először a vendégjátékosok érkeznek a pályára. Nem jöttek egyedül, nagyjából negyvenen kísérték el őket Németországból.

18.34: a kieli keret sem teljes, sérülés miatt hiányzik Niclas Ekberg, Sven Ehrig, Rune Dahmke és Karl Wallinius is, így nem csoda, mindössze tizennégy játékos szerepel a meccskeretükben.

18.30: hidegrázós pillanatok. A közönség a Pick Szeged első klubimnuszát énekli, amelyet az a Kovács László Stone énekelt, aki 62 évesen nemrég elhunyt.

18.25: Juan Carlos Pastor két kulcsemberére sem számíthat ma este. Sérülés miatt hiányzik Bodó Richárd és Matej Gaber.

18.15: harminc perc múlva kezdődik a mérkőzés köszöntjük olvasóinkat a Pick Arénából.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában