Férfi kézilabda

2023.02.21. 15:16

Marosán György először irányíthat férficsapatot

B.D.

Legutóbb Szombathelyen dolgozott Marosán György a női kézilabda NB I.-ben.

Fotó: Cseh Gábor/MW – archív

Korszakváltás. Hét év után a komlói férfi kézilabdacsapata vezetősége és Kilvinger Bálint vezetőedző szerződést bontott egymással. Utódjának a Szegedhez ezerszállal kötődő, eddig kizárólag női vonalon dolgozó Marosán Györgyöt nevezték ki. 

Húszas évei elején még Makón kezdte edzői karrierjét Marosán György, majd két szegedi csapatnál öt évig dolgozott. Ezt követően Kecskeméten két évig, míg Szombathelyen három és fél szezonon át edzősködött. Már 29 évesen elmondhatta magáról, három klubbal megnyerte a másodosztályt és feljutott az NB I.-be. Szegedi, kecskeméti és szombathelyi sikerek után, egyéves pihenőt követően az első osztályú Sport36-Komló férficsapatánál vállalt munkát. 

A komlóiak a tizennégy csapatos bajnokságban eddig tíz pontot gyűjtöttek, amivel a tizenegyedik helyen állnak a tabellán. Legutóbb Balatonbogláron szenvedtek súlyos, 27–18-as vereséget a közvetlen rivális NEKA-tól. Ezt követően döntöttek a váltás mellett. Közlésük szerint Kilvinger marad a klub kötelékében, de „pihenő időt kap”. 

– Már nagyon várom, hogy az első mérkőzésen ezt az élményt, ezt a hangulatot átéljem. Tudom, az felelősséggel is jár, hogy ilyen közegben dolgozhatok – utalt a férfi NB I. egyik legjobb hangulatú csarnokára Marosán a „székfoglalójában” a klub közösségi oldalán. – Ugyanakkor ígérhetem, hogy minden meg fogok tenni a siker érdekében. Azt nem ígérem, hogy minden lövésünk gól lesz, hogy minden védekezésünk sikeres lesz, hiszen nem én vagyok a világ legjobb edzője, de a világon senki nem akar nálam jobban győzni. Ezt szeretném látni a csapattól is a pályán, hogy a győzni akarásban a világ legjobbjai legyünk – fogalmazott a 33 éves edző, aki a szezon utolsó meccsét május 26-án éppen a Pick Arénában játszhatja majd. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában