Helyi sport

2023.02.10. 10:47

Sorozatban ötödször lett Pick Szeged-játékos az Év férfi kézilabdázója

Az OTP Bank-Pick Szeged magyar válogatott beállóját, Rosta Miklóst választotta meg a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) az Év férfi kézilabdázójának a 2022-es esztendőből.

Becsei Dávid

Rosta Miklós lett az Év férfi kézilabdázója 2022-ben.

Fotó: Karnok Csaba

Sorozatban ötödször lett Pick Szeged-játékos az Év férfi kézilabdázója Magyarországon. 2018-ban Bodó Richárd kapta meg ezt az elismerést, míg 2019-ben, 2020-ban és 2021-ben Bánhidi Bence triplázott. Most az a Rosta Miklós lett a legjobb, akinek a nevéhez fűződik a Tisza-parti csapat. A 23 éves játékos a bajnoki döntő visszavágóján Veszprémben két másodperccel a párharc vége előtt lőtte be az aranyérmet jelentő gólt.

A bajnoki címet érő gól pillanata.
Fotós: Tumbász Hédi/MW

Az év női kézilabdázójának a Ferencváros jobbátlövőjét, Klujber Katrint választották meg. Szegedi lett az Év kerekesszékes kézilabdázója is, Domonkos Roland, az SZKSZK SE Szeged játékosa.

Az év legjobbjai 2022-ben:

Az év női kézilabdázója: Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria). Az év férfi kézilabdázója: Rosta Miklós (OTP Bank-Pick Szeged). Az év női utánpótlás kézilabdázója: Farkas Johanna (Dunaújvárosi KKA, Győri Audi ETO KC). Az év férfi utánpótlás kézilabdázója: Ilics Zoran (Telekom Veszprém). Az év női strandkézilabdázója: Berkesi Dóra (OVB Beach Girls). Az év férfi strandkézilabdázója: Csuka Balázs (Salgótarjáni Strandépítők). Az év női utánpótlás strandkézilabdázója: Kreutz Kitti (Csepel BHT). Az év férfi utánpótlás strandkézilabdázója: Hován Bulcsú (Squadra Buda). Az év férfi csörgőlabda játékosa: Bukta Gábor (VGYSE Eger). Az női csörgőlabda játékosa: Mezei Anita PTE-PEAC). Az év kerekesszékes játékosa: Domonkos Roland (SZKSZK SE Szeged).

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában