Nemzetközi versenyekre készülnek

2023.02.20. 17:12

Szegedi szkanderesek nyertek országos bajnoki címeket

Felülmúlták várakozásaikat a Maláj Team Szkander SE versenyzői a besenyszögi országos bajnokságon. A szegedi csapat három végső győzelemmel térhetett haza.

Becsei Dávid

Kanka Máté (balról jobbra) Kovács Balázs, Fábián Zsolt, Szakállas Szilárd, Micziz Zoltán, Bauman Ádám.

Forrás: Maláj Team Szkander SE

Heten vettek részt a szegedi Maláj Team Szkander SE-t képviselve a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Besenyszögön rendezett országos bajnokságon. 2022-ben az Év férfi szkanderesének megválasztott Baumann Ádám a +105 kilogrammos súlycsoportban bal kézzel győzött, míg jobbal a harmadik helyen végzett. A 2022-es Év edzőjének megválasztott Fábián Zsolt a -95 kilogrammosok között bal kézzel első, jobbal második lett. A -105 kilogrammos kategóriában Szakállas Szilárdot bal kézzel senki sem tudta legyőzni, míg jobbal a harmadik helyen végzett. A többiek még szkander-pályafutásuk elején járnak, de mindannyian súlycsoportjuk középmezőnyében zártak. Micziz Zoltán a -95-ösök között indult, Gyebnár György a -85 kg-ban, Kovács Balázs a juniorok -75 kilogrammos kategóriájában mérettette meg, ráadásul először. Kanka Máté sem gyakorlott induló még, az amatőrök -90 kilogrammos súlycsoportjában állt színpadra. 

Minden súlycsoportban rendeztek abszolút versenyt is, amelyben minden kéz top három sportolója vehetett részt. Itt bal kézzel a dobogó második fokán zárt Baumann Ádám. 

Legközelebb április 22-én vár rájuk verseny, Hercegszántón az ország legnívósabb eseménye, a nemzeti döntő. Terveik szerint a júniusi Európa-bajnokságra – Moldovában rendezik – Baumann és Fábián utazik, ahonnan kvalifikálni szeretnék magukat az augusztusi világbajnokságra. Ezeken ha bejutnak a top hatba, akkor a szaúd-arábiai Combat Gamesen is részt vehetnének az ősszel, ami a küzdősportok legfontosabb világversenye lesz. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában