A Zengő Alföld Szegedi TE játékosa Rijekában szerepel

2023.02.08. 09:03

Világkupára utazik Zapletán

A horvátországi Rijekában rendezik az egyéni teke világkupát, amelyen a Zengő Alföld Szegedi TE-ből Zapletán Zsombor képviseli a hazai férfi szakágat.

Mádi József

A kiváló hazai eredmények után Rijekában bizonyíthat Zapletán Zsombor.

Fotó: Gémes Sándor

A különböző nemzetközi egészségügyi nehézségek miatt legutóbb négy évvel ezelőtt a csehországi Prerovban rendeztek egyéni teke világkupát. Túl a problémák nagy részén ezúttal megint bekerült a programba ez a verseny, amelynek idén a horvátországi Rijeka ad otthont ezen a hétvégén. A felnőttek 24., az U23-asok pedig 16. alkalommal találkoznak a mini egyéni világbajnokságnak is nevezhető eseményen, amelyen korcsoportonként és nemenként tizenhat-tizenhat játékos indulhat, a férfiaknál a szerbek, a szlovénok és a szlovákok két-két helyet kaptak, a további 13 ország egyet-egyet.

A magyar színeket a férfiaknál a Zengő Alföld Szegedi TE játékosa, Zapletán Zsombor, míg a nőknél Sass Edit (Győr) és Hári Boglárka (Ferencváros) képviseli. A viadalon egyetlen szakágban, a napi egyéni versenyben hirdetnek győztest, azaz egyenes kieséses rendszerben a játékosok minden körben 120 vegyeset dobnak, és ezek alapján juthatnak tovább, a végső helyezések alapján kapott pontok pedig beleszámítanak az idei világranglista sorrendjébe.

 

A szegediek kiválósága, Zapletán remek formában várhatja az eseményt, hiszen az eddig két 2023-as fellépésén kiválóan teljesített.

 

Az osztrák Orth an der Donau elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő első meccsén idegenben 683, míg hazai pályán a székesfehérvári Köfém SC elleni magyarkupameccsen 658 fát ért el.

– Valóban két jó eredményt gurítottam, és úgy érzem, rendben vagyok, de mindig az adott napon az az egy óra dönti el, mit is érhetek el. Szeretnék minél tovább jutni, azaz vasárnap is pályára lépni a legjobb négy között. A szegedi keret bő, így nem okoz majd gondot, hogy én nem tudok pályára lépni a bajnokságban az Ajka ellen – nyilatkozta a világkupára pénteken elutazó Zapletán, aki az első meccsét szombat 14.10-kor játssza, majd ha továbbjut, 17.40-kor vár rá egy újabb párharc. A torna elődöntőjét és fináléját vasárnap rendezik. 

A legutóbbi világkupán, 2019-ben a legjobb magyar férfi Kiss Tamás (Neumarkt, olasz) volt, aki az 5–8. helyen végzett. Akkor Prerovban a vajdasági Zavarkó Vilmos (Neumarkt) győzött a szlovén Uros Stoklas (Zapresic), a szlovák Erik Kuna (Neumarkt) és a szerb Igor Kovacsics (Zerbst) előtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában