Férfi vízilabda OB I.

2023.03.28. 17:54

A Metalcom Szentes a Vasas otthonában tarthat főpróbát

A 2022–2023-as idény egyik legfontosabb hetét éli meg most a Metalcom Szentes férfi vízilabdacsapata az OB I.-ben. A Kurca-partiak ugyanis szombaton 18 órától a sereghajtó KSI-t fogadják. Előtte viszont ma délben még a Komjádi uszodában van jelenése Komlósi Péter vezetőedző együttesének, 12 órától a Vasas vendége lesz a 20. fordulóban.

Becsei Dávid

Mátyók Norbert és a Metalcom Szentes a Vasas otthonában tarthat főpróbát a KSI elleni kulcsmeccsre.

Fotó: Vidovics Ferenc

A KSI kettő, a Metalcom négy pontot gyűjtött eddig. A tabella utolsó két helyezettjének mérkőzése így kifejezetten kiesési rangadó lesz. Az alapszakasz végén a 14. helyezett búcsúzik az első osztály küzdelmeitől, a 13. pedig osztályozót játszik a másodosztály ezüstérmesével, amennyiben utóbbi vállalja. Ha nem, akkor az OB I.-es csapat marad az első osztályban. Mindezek tudatában óriási jelentőséggel bír szentesi szempontból a szombati találkozó, ugyanis egy esetleges győzelemmel valószínűleg végérvényesen leszakíthatná magáról üldözőjét és négypontosra csökkenthetné hátrányát a Péccsel szemben a Metalcom Szentes. 

Ma viszont még egy teljesen más hangulatú találkozójuk lesz a szentesieknek. Az angyalföldiek nemzetközi sikerből jönnek, hiszen kvalifikálták magukat az Eurokupa döntőjébe a görög Panioniosz ellen. Idegenben 9–8-ra kikaptak, majd itthon 12–6-os sikerrel érdemelték ki a továbbjutásukat. 

A bajnokságban mindössze négy vereség van a Vasasnak tizenkilenc meccsből. Negyvenöt ponttal a harmadik helyen állnak a tabellán a listavezető Ferencváros (ötvenhét pont) és az OSC (ötvenegy) mögött. A bajnokság góllövőlistáját a Vasas orosz légiósa, Ivan Nagajev vezeti ötvenkét találattal. 

A két csapat őszi összecsapásán szorosabb első két negyedet (4–7) követően 16–8-ra nyert a Vasas Szentesen. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában