Helyi sport

2023.03.03. 11:02

Beindul a nagyüzem a hétvégén a vármegyei pályákon

Immáron három bajnokságban rendeznek mérkőzéseket a vármegyei labdarúgó-pályákon a hétvége két napján: kiemelt fordulóval folytatódik a vármegyei I. osztály, csökkent létszámmal rajtol a vármegyei II. osztály.

V. P.

A Tiszaszigetre újabb hazai rangadó vár, a Kiskundorozsma a listavezetőt fogadja.

Fotó: TOROK JANOS

Az első négy helyezett egymás ellen játszik a vármegyei I. osztály hétvégéjén, hiszen a listavezető Szeged-Csanád GA II. a negyedik Kiskundorozsmához látogat. Tiszaszigeten hatpontos derbit rendeznek, hiszen a második helyen álló szigetiek a közvetlenül mögöttük álló SZVSE-t fogadják a mai napon. Az FK Szeged és a HFC II. az alsóházi folytatás szempontjából játszik fontos meccset egymással.

Már csak 15 csapattal zajlik a vármegyei II. osztály, miután a Szegvár visszalépése miatt megfogyatkozott a mezőny. Mindez a tabellát is átírta, hiszen a szegváriak eredményeit törölték, így például már a Bordány áll az élen, mivel a csapat döntetlent játszott a Szegvárral, az Ásotthalom viszont három pontot veszített. A tabella első két helyén álló gárda egyaránt idegenben kezdi meg a tavaszt, Csengelén pedig szintén egy fontos mérkőzést rendeznek, hiszen az a Makó II. érkezik a csapathoz, amely csak három ponttal és egy hellyel előzi meg a csengeleieket a dobogó harmadik fokán.

A vármegyei III. osztályban is rendeznek egy dobogós csatát, mivel a második Algyő II. a harmadik Zsombót fogadja a tavaszi rajton, míg az őszi bajnok Forráskút Szőregen kezdi meg a szezon második felét. 

A hétvége programja, vármegyei I. osztály, szombat, 14 óra: FK 1899 Szeged-SZEOL–Hódmezővásárhelyi FC II. 14.30: Deszk–Algyő, Tiszasziget–SZVSE-G-Falc Kft., Szentesi Kinizsi–Mórahalom, UTC–Balástya, Kiskundorozsma–Szeged-Csanád Grosics Akadémia II. Vármegyei II. osztály, szombat, 14.30: Csanytelek–Ásotthalom, Székkutas–Bordány, Sándorfalva–St. Mihály, Csongrád–Mindszent. Vasárnap, 14.30: Csengele–Makó II., Üllés–Tömörkény, Szegedi Pázsit SE–Mártély. Szabadnapos: Apátfalva. Vármegyei III. osztály, szombat, 12.30: Sándorfalva II.–Röszke. 14.30: Bordány II.–Öttömös. Vasárnap, 14.30: Ruzsa–ContiTech-Csanádpalota, Szőreg-DSC–Forráskút, Földeák–Zákányszék, Algyő II.–Zsombó, Pusztamérges–Makó FC-Duocor-Givaudan. Szabadnapos: Baks.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában