Sokk

2023.03.22. 18:01

13 gólos szegedi vereség a Pick Arénában a magyar BL-rangadón

Formalitássá vált a visszavágója a magyar rangadónak a Bajnokok Ligájában. A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata 36–23-as vereséget szenvedett a Telekom Veszprémtől.

Becsei Dávid

Fájdalmas szegedi játékot hozott a párharc első félidője.

Fotó: Karnok Csaba

OTP Bank-Pick Szeged–Telekom Veszprém 23–36 (7–20)
Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, a 8 közé jutásért, 1. mérkőzés. Szeged, Pick Aréna, 7637 néző. Vezette: Eliasson, Palsson (izlandiak).
OTP Bank-Pick Szeged: Alilovic – Sostaric, Stepancic, Mackovsek 3, Bánhidi, Szita, Bombac. Csere: Mikler (kapus), Bodó, Frimmel 3/2, Radivojevics 6/4, Garciandía 2, Rosta 2, Gaber, Martins 5, Tönnesen 2. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Telekom Veszprém: Corrales – Gas. Marguc 11/4, Rémili 4, Elderaa 1, Pesmalbek 2, R. Lauge 4, Strlek 1. Csere: Cupara (kapus), Ligetvári 4, A. Nilsson 1, Sipos, Mahé 2, Ilics Z. 3, Vajlupov, Elísson 3/1, Lukács P. Vezetőedző: Momir Ilics.
Hétméteres: 10/7, ill. 6/5.
Kiállítás: 4, ill. 10 perc.

Erre a vereségre nehéz szavakat és magyarázatokat találni. Szegedi füttykoncerttel és veszprémi örömmámorral zárult a történelmi Bajnokok Ligája-mérkőzés. A formalitássá vált visszavágó még hátravan Veszprémben jövő csütörtökön, a következő hazai meccsen pedig újra a Telekom Veszprém lesz az ellenfél, április 15-én 17 órától. 

VÉGE

60. perc: Corrales indítása hosszú Elíssonnak. Rosta még kiharcol egy hetest, Radivojevics belövi, 23-36. Ez a vége...

59. perc: Garciandíát blokkolják a védők.

58. perc: Mackovsek, 22-35. Az utolsó három percre a fiatal Lukács Péter is szerepet kap a vendégeknél, Ligetvári pedig széles mosollyal konstatálja újabb gólját, 22-36.

57. perc: Elísson bepattintja a büntetőjét, 21-35.

56. perc: Lauge lövi ki a pipát, 20-34. Martins válasza nem orvosság a ma estére, 21-34.

55. perc: Vajlupov büntetőjét Martins kezébe védi Mikler, majd Garciandía talál be rendezetlen fallal szemben, 20-33.

54. perc: Garciandía most lövi az elsőt, 19-33.

53. perc: síri csend a Pick Arénában, amelyet csak az ünneplő veszprémi szurkolók éneklése tölt ki, miközben Ilics talál be, 18-33.

52. perc: Mackovsek 11 méterről lő nagy gólt, 18-32.

51. perc: Martins bevállalós, de gyönyörű asszisztját Rosta belövi, 17-31. Rémili, 17-32.

50. perc: Elísson nem hibázik a balszélről, 16-31.

49. perc: Rosta ziccerét kirúgja Corrales. Mikler Nilssonét nem tudja, 15-30. Tizenegy perc és huszonkét másodperc van hátra a meccsből, utolsó időkérését is elhasználja Pastor. felíratkozik Rosta is a góllövők közé, 16-30. 

48. perc: Rémili kínai figurából szerzett gólját nem adják meg a játékvezetők. A Szeged eladja a labdát ismét, miközben a veszprémi szurkolók azt skandálják, "Itthon vagyunk!". Lauge góllal hálálkodik, 15-29.

47. perc: Martins passzolgat Bánhidivel, majd előbbi tör be, 15-28.

46. perc: Martins lő talpról, Corralesről ki sem pattan a labda. Elderaa villámgyors, 14-28. A szegedi védők szemmel sem tudják követni a vendégek támadásait...

45. perc: Ligetvári lép ki a veszprémi védőfalból, megszerzi, belövi, 14-26. Elísson lemásolja, 14-27.

44. perc: Martins lövi a tizennegyedik szegedi gólt, 14-24. Pesmalbek beállóból, nem bírnak vele, 14-25.

43. perc: Marguc tizenegyedik találatával 13-24. Eladjuk a labdát, Lauge kihagyja a ziccert.

42. perc: Elderaa ugrik fel páros lábról, hatalmas kapufa. Elísson lába leér, támadhat a Szeged. Radivojevics rendezetlen fal ellen, 13-23.

41. perc: Martins cunderezik, Vajlupov lökte, úgy ítélik meg a sporik. Szegedi hetes, Radivojevics belövi, 12-23. Majdnem két percig kettős szegedi emberelőny.

40. perc: Pesmalbek lövő kezet ér Tönnesennél, két perc a "jutalma".

39. perc: Elísson kap mesébe illő labdát Elderaa-tól, de a keresztlécre pattint. marad azonban a vendégeknél, a második lehetőséget Rémili bevágja, 11-23.

38. perc: a hatoson belül védekezik Szita Pesmalbekkel szemben, veszprémi hetes. A negyedik, Marguc Mikler lábai között pattintja be, 11-22. Duplaannyi gólnál járnak a vendégek, mint a hazaiak...

37. perc: érvénytelen veszprémi gól után támadhat a Pick. Dadog a labda a jobbszélig, majd Tönnesen pattintott átlövésével, 11-21. Időt kérnek a vendégek.

36. perc: Lauge lövését védi Mikler, de Bánhidi a hatoson belülről szedi ki a labdát, így szabaddobással jöhetnek a vendégek.

35. perc: a keresztlécen csattan a hazai lövés. Szabálytalan veszprémi zárás, Mackovsek Corrales lábai között lő gólt, 10-21.

34. perc: Bombac labdáját a balszélre Vajlupov szerzi meg kishíján. 

33. perc: egyelőre lényegesen lassabbak a veszprémi támadások, mint a szünet előtt. Rémili átlövése a szegedi blokkról megy fölé, majd a francia lövését Mikler tenyereli ki. 

32. perc: Bánhidi kiharcolja, Radivojevics értékesíti a hetest, 9-21.

31. perc: Mikler váltja Alilovicot a szegedi kapuba. A hazaiak kezdenek, Tönnesen nyit góllal, 8-20. Marguc büntetőből avatja fel Miklert, 8-21.

FÉLIDŐ

30. perc: Sostaric kanyarodna ziccerbe, Mahé sportszerűtlenül rányúl. A szlovén jobbszélsőt Mahé és Ligetvári viszi le kézben, talán a sarka sérülhetett meg. Negyvenöt másodperc  szünetig, Radivojevics hetesébe csak beleérni tud Corrales, 7-19. Tizenhat másodperc, először kérnek időt a vendégek. Még vendéggól jut a végére, Ligetvári vágja be, 7-20...

29. perc: Frimmel a balszélről, Corrales véd. Marad a labda a Szegednél, megint Frimmel és megint Corrales, illetve a kapufa... Gabert veri meg könnyedén lábbal Mahé, 6-19.

28. perc: minden bejön a vendégeknek, ezúttal Ilics előtt nincs ember, 6-18. "Hol a csapatunk?" – skandálja kérdését a szegedi B-közép.

27. perc: Szita lőtt passza nem jó a befutó Sostaricnak. Újabb gyors veszprémi gól, 6-17. A nyolcadik ma neki.

26. perc: Alilovic véd, Marguc belövi a kipattanót, 6-16.

25. perc: Corrales véd, majd Sostaric belövi a kipattanót, de érvénytelen, mert a játékvezetők szerint a rálépett a vonalra. Szegedi hetes, Radivojevics bepattintja Cuparának, 6-15.

24. perc: Ligetvári lő bombagólt, a kapufárul zúdul a labda a hálóba, rázza is az öklét, 5-14. Védés után Mahé az üres kapuba, 5-15.. Közte tíz, számol a veszprémi szurkolótábor... Ez megalázó!

23. perc: két beállós játékkal, hét a hat ellen próbálkozik a Szeged. Újabb hetest kap a Szeged Bodó révén. Cupara jön védeni Frimmellel szemben. És véd is...

22. perc: Martins megy be Tönnesen lőtt passzával a védők között, 5-12. Tönnesen közben lenn marad a földön, ápolni kell. Meggyógyul, de három támadásból kimarad az orvosi stáb bejövetele miatt. A szerencsével sm állnak hadilábon a vendégek, náluk marad a labda, Marguc-ziccer a jobbszélen, 5-13.

21. perc: Martins olvasható bejátszását Rosta felé lefülelik, Marguc viszi végig a labdát, 4-12.

20. perc: hiányzik a lendület a szegedi támadásokból. Bánhidi háttal a kapunak kap labdát, Nilsson szerencsére legyűri, így kiáll két percre. Szegedi szabaddobással folytatódik a játék, Martins cselezi be magát, 4-11.

19. perc: Ilics Zoran előtt nyílik szét a hazai fal, 3-11.

18. perc: nem meglepetés, Pastor a második időkérését is elhasználja. Azt viszont nehéz megmondani, mit kellene most tennie csapatának... Gólt lőni? Bodó kap büntetőt, Frimmel bepattintja, 3-10. Az osztrák szélső az egyetlen szegedi gólszerző...

17. perc: Garciandía elszórja a labdát, de sikerül visszazárnia a Picknek. Laugéval nem bírnak, 2-9. Újabb rossz szegedi passz után Pesmalbek lőhet ziccert, 2-10.

16. perc: az öltözőben maradtak a szegediek... Martins érkezik Bombac helyére irányítani támadásban.

15. perc: Marguc nem hibázik a vonalról, 2-7. Garciandíafelelőtlen átlövése a balátlövőből kisodródva balkézzel... kapuig sem megy el, ellenben Strlek labdája a balszélről, 2-8.

14. perc: Frimmel a második hétméteresét már belövi, 2-6. Pesmalbekhez jut el a labda, csak szabálytalanul tudják kibillenteni a szegedi védők. Ez is büntető.

13. perc: felkapcsolt sebességben a Veszprém, Rémili gólja után már 1-6. Rosta harcol ki hétméterest.

12. perc: Bombac labdáját elütik Bánhidi elöl, Marguc pedig végigrohan a pályán, 0-4. Frimmel töri fel a szegedi jeget, 1-4. Marguc válaszol villámgyorsan, 1-5.

11. perc: kimarad az üreskapus szegedi próbálkozás is... Rémili bevágja a hosszú alsóba magasról, 0-3. Tíz perc és ötvenkét másodperc után időt kér Pastor.

10. perc: továbbra is lefagyott állapotban a szegedi gólszám a nullán. Mackovsek majdnem labdát veszít, később meg is történik... A másik oldalon Elderaa lépi el.

9. perc: mindkét szurkolótábor kitesz magáért, a hangulatra nem lehet panasz. Veszprémből nagyjából háromszázan érkeztek Szegedre. Lauge kap kétperces kiállítást.

8. perc: Pesmalbek játssza magát ziccerbe beállóban, Alilovic hárít!

7. perc: Bodó cselezi magát ziccerbe, miközben Rémili taszít rajta. Büntető, Radivojevics érkezik lőni. Ő is kihagyja... Vagyis Corralest kirúgta oldalra a labdát.

6. perc: Bodó érkezik a pályára a szegedi támadásra. Stepancic emelkedik lövésre, sokkal fölé... Lauge balátlövőből, nem kis gól, 0-2.

5. perc: Mackovseket állítják ki Elderaa lerántásáért. Hetest lőhetnek a vendégek, Marguc áll Aliloviccsal szemben, ő lövi az első gólt, 0-1.

4. perc: csere nélkül játszik egyelőre a Szeged, míg a vendégeknél Elderaa helyére Ligetvári érkezik védekezni. Egy újabb szegedi kapufa átlövésből, kissé idegesen kezdenek a csapatok.

3. perc: Stepancic ellen védekeznek belül, szegedi hétméteres. Frimmel fölé lövi. Elderaa lő talpról, nem talál kaput.

2. perc: Bánhidi húzzák vissza, néma marad a játékvezetők sípja. Marguc rohan, megint kapufa!

1 perc: a vendégek indítják útjára a labdát, Rémili első lövése a kapufán csattan. Visszakerül a vendégekhez a labda, megint Rémili, Alilovic véd!

18.43: a legnagyobb magyar rangadó előtt először hangzott el a BL-himnusz. A Pick Aréna megtelt, kezdődhet a mérkőzés!

18.41: hatalmas tapsvihar közepette Bánhidi Bence vezeti ki a szegedi játékosokat a küzdőtérre.

18.38: érkeznek a pályára a veszprémi játékosok, nem éppen szívélyes a hazai szurkolók fogadtatása, de minden a sportszerű keretek között.

18.35: lehunytak a fények, a telefonok kamerafénye világítja meg a Pick Arénát.

18.33: a csapatok már visszamentek az öltözőkbe, az utolsó megbeszélésekre. Hamarosan kezdődik a bemutatás, most még táncos showműsor próbálja meg elnyomni a szurkolók hangját több-kevesebb sikerrel.

18.27: az 1983-ban Magyar Kupát nyert szegedi csapatot köszönti a pályán Szűcs Ernő Péter, a Pick Kézilabda Zrt. elnöke. "Az utat, amin járunk, ti köveztétek!" – áll a szurkolók drapérián a köszöntés.

18.24: záporoznak a lövések Cupara kapujára. Először állt a labdák elé a szerb kapus, akinek nagy kötés díszeleg a jobbkezén. Hazai oldalon is melegítenek a lent említett játékosok, akiknek kétségesnek tűnt a szereplése.

18.14: vastaps fogadja a pályaszélén interjút adó birkózó testvérpárt, az olimpiai bajnok Lőrincz Tamást, valamint Lőrincz Viktort.

18.10: a délután folyamán már beszámoltuk róla, mindkét csapat a legerősebb keretét nevezte be a mérkőzésre. Szegedi oldalon Blonz maradt ki, a veszprémieknél pedig Jahja. Ott van a benevezettek között Bánhidi, Gaber és Mikler, de nem tudni, mennyire egészségesek, mekkora szerepet szánhat nekik Pastor. Ugyanez az igaz a vendégeknél Cuparára, a kézközépcsonttörés utáni műtét miatt rehabilitált az elmúlt hetekben.

18.00: miután felidéztük az óriás kivetítőn a szegedi férfi kézilabda legnagyobb sikereit, a ma este hazai főszereplői is megérkeznek a pályára.

17.55: üdvözöljük olvasóinkat a Pick Arénából. A lelátóra már megérkeztek az első szurkolók, a vendégcsapat pedig 17.52 perckor megérkezett a pályára. A vendégszektor nagyjából tíz százaléka telt meg eddig, így szórványos taps fogadta őket.

2

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában