Helyi sport

2023.03.25. 15:03

Kiváló győzelemmel folytatta a Kosársuli

Húsz ponttal győzték le a második helyen álló Miskolcot.

V. P.

Közel került a negyedik hely megszerzéséhez a Kosársuli.

Fotó: Vásárhelyi Kosársuli

Az alapszakaszban már biztosan második helyen végző MEAFC-Miskolcot fogadta a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli.

Nem kezdtek jól a vásárhelyiek, másfél perc után, 0–6-nál időt kértek a hazaiak. Ezt egy 13-1-es futás követett a Kosársuli részéről, így hamar sikerült fordítani - mi több, Knyur triplájával  14. percben már tíz ponttal vezetett a Kosársuli, 34–24. Állandósult a tíz pont körüli különbség, majd a nagyszünetet követően öt pontra jöttek fel a vendégek, de gyorsan kapcsolt a Kosársuli, és visszaállította a kétszámjegyű különbséget.

A negyedik negyed elejére aztán végképp eldőlt minden, amikor 16 ponttal léptek meg a hazaiak, 72–56-ról pedig már nem is engedte ki a kezéből a meccset a Kosársuli. Végül éppen a lefújást megelőző pillanatokban alakult ki a húszpontos különbség, a Kosársuli ezzel pedig nagyon közel került ahhoz, hogy negyedikként végezzen az alapszakaszban: április 2-án az alapszakasz-győztes Budafok érkezik majd a Hódtói Sportcsarnokba.

Vuk Pavlovic:A szezon legfontosabb győzelmét sikerült megszereznünk egy nagyon jó szerkezetű csapat ellen. Minden játékosom, aki pályára lépett, mindent megtett a győzelemért, a meccs nagy részében koncentráltak voltunk, jó döntéseket hoztunk. Ilyen játékkal hazai pályán kevés csapat tud megverni minket ebben az osztályban, úgyhogy elégedett és büszke vagyok a csapatra. Sok sikert kívánok a Miskolcnak a playoffra!

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli-MEAFC-Miskolc 88-68 (25-17, 20-20, 17-17, 26-14)
Férfi kosárlabda NB I/B., Zöld csoport, 25. forduló. Hódtói Sportcsarnok, 400 néző. Vezette: Gaál, Józsa, Borgula
Kosársuli: Varga Á. 8/3, Borbáth 18/6, Kass 9/6, Pinnyey 4, Kelemen 18/12. Csere: Varga Z. 4, Bálint 21/3, Karsai -, Knyur 6/6, Bősz, Megyesi. Vezetőedző: Vuk Pavlovic.
Miskolc: Kozák M. 13, Szögi 4, Csák 9/9, Ragályi 4, Cseh 2. Csere: Pintér 6, Gerőcs 6/3, Lippai 9, Nyíri, Williams 7, Kozák B. 2, Orliczki 6. Vezetőedző: Váczi Péter.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában