Helyi sport

2023.03.28. 10:58

Korosztályában Európa legjobbját produkálta Dobó Zsombor

Dobó Zsombor nem csak a dobogó, hanem az európai ranglista tetején is áll.

Fotó: SZVSE

Remekeltek az SZVSE atlétái a Veszprémben megrendezett korosztályos téli dobó országos bajnokságon, ahol összesen hárman képviselték a Tisza-parti klubot.A szabadtéri szezon kezdete előtt megrendezett versenyen mire dobókörbe álltak a szegedi atléták, már a szél sem akadályoztatta őket.

Az U18-as lányok között Szanda-Nagy Mirtill új egyéni csúcsot tudhat magáénak (30.70 méter) diszkoszvetésben, ezzel pedig a negyedik helyen végzett. Az U20-as diszkoszvető fiúknál Tóth Gergő az idei legjobbját hozta Veszprémben (36.06 méter), amivel a kilencedik helyen zárta a versenyt.

Az U18-as fiú diszkoszvetők között Dobó Zsombor teljesítménye nem csak a Veszprémben, hanem európai és világszinten is kiemelkedőnek számított. 58.58 méteres teljesítményével nem csupán aranyérmet szerzett a téli dobó országos bajnokságon, de ez az eredmény egyben azt jelenti, hogy az SZVSE atlétája vezeti az európai ranglistát, a világranglista tekintetében pedig a második helyen áll.

Zsombor egyébként minden kísérletével nyert volna, hiszen mind az öt alkalommal ötven méter fölött landolt a diszkosz, a mögötte másodikként végzett versenyző legjobbja pedig 47.33 méter volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában