Szegedre a Pécs, Szentesre az OSC jön

2023.03.23. 17:33

Mindkét férfi OB I.-es csapat itthon ugrik medencébe szombaton

A Zue.hu Szegedi VE 17 órától a Pécset, a Metalcom Szentes 18 órától az OSC fogadja szombaton a férfi vízilabda OB I. 19. fordulójában. A Tiszavirág Sportuszodába egésznapos programot szerveznek, 16 órától felavatják a Körtvélyessy Péterről elnevezett VIP-szektort.

Becsei Dávid

A fehér sapkás Metalcom Szentes szombaton 18 órától a bajnokaspiráns OSC-t látja vendégül a Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszodában.

Fotó: Vidovics Ferenc

A sportolás és az egészség játssza majd a főszerepen szombaton reggeltől kora estig a szegedi Tiszavirág Sportuszodában. A Tavaszi Zue sport- és egészségnap 8 óra 30 perckor a Szegedi Vízipóló Suli Baby korosztályú csapatainak mérkőzéseivel indul, majd 11 órától a felnőttcsapat vezetőedzője, Kiss Csaba tart előadást. Mesél a pályafutásáról, és arról, miért jó vízilabdásnak lenni. 

Bárki kipróbálhatja magát vízilabdásként, de állapotfelmérésén is részt vehetnek. Ünnepélyesen felavatják 16 órától a Körtvélyessy Péter VIP-szektort a Tiszavirág Sportuszodában. A klub egykori elnöke 2011. júliusában súlyos betegség után hunyt el hatvanéves korában. Sokat köszönhet neki a sportág a városban, a Szeged Beton férfi vízilabdacsapata az ő elnöksége idején indult el az elit felé, munkájának köszönhetően 2009-ben a Beton megnyerte a másodikszámú európai klubtrófeát, a LEN-kupát. 

17 órától pedig jön a felnőtt férficsapat bajnoki találkozója a Pécs ellen. A szegediek a Kaposvárhoz hasonlóan tizenkilenc-tizenkilenc pontot gyűjtöttek eddig, a nyolcadik helyen állnak a tabellán. Az ellenfél már nem szerepel ennyire jól idén, a baranyaiak tizenegy pontot gyűjtöttek eddig, így a tizennégy csapatos bajnokság tizenkettedik helyét foglalják el, hét ponttal megelőzve a Metalcom Szentest. Decemberben Pécsett 8–5-re nyertek Sánta Dánielék, így itthon sem lehet más a céljuk, mint a három pont megszerzése. 

Ennél kifejezetten nehezebb találkozó vár a Kurca-partiakra, ugyanis a hét közben a Bajnokok Ligájában az olasz Bresciával 14–14-es döntetlent játszó OSC érkezik a Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszodába. Nagyot hajráztak Manhercz Krisztiánék, ugyanis az utolsó negyedben 13–9-ről zárkóztak fel az eddigi listavezető ellen. 

Az OSC és a Szentes decemberi mérkőzésén debütált a Metalcom kispadján Komlósi Péter. Akkor egy vállalható meccsen 16–7-re győzött a bajnokaspiráns. 

Friss hír az újbudaiakról, hogy a csapat vezetőedzőjének, Varga Dánielnek a szerződését meghosszabbították újabb egy évvel.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában