A korábbi válogatott Géresi Krisztián szerint megérdemelten nyertek Budafokon

2023.03.20. 10:09

Most már jó útra léptek

Győzelemmel térhetett haza Budapest 22. kerületéből a Szeged-Csanád GA a labdarúgó NB II. 28. fordulójában. Végre támadók, Géresi Krisztián és Kundrák Norbert révén születtek a Tisza-parti gólok.

Mádi József

Kundrák Norbert (fehérben) lövése után született meg az az öngól, amely a szegediek sikerét érte.

Fotó: Koncz Márton

Jó formában várhatta a Budafok a Szeged-Csanád együttesét, hiszen a két csapat mérkőzését megelőzően három fordulón keresztül nem kapott ki Mátyus János alakulata. A találkozó első félidejében mindössze két komoly esemény történt: a Szeged szerzett vezetést Géresi Krisztián remek szólója révén, majd egy bedobás után az Angliát is megjárt Adorján Krisztián maradt bántóan egyedül az ötösön, és fejjel egyenlített.

A második játékrész már inkább a Szegedé volt, többet tettek a vendégek azért, hogy az övék legyen a három pont, míg a Budafok edzője a meccs után elmondta: dilemmában voltak, hogy megelégedjenek az egy ponttal vagy menjenek a háromért. Végül a vendégek egy szerencsés gól révén – a csereként beállt Kundrák Norbert bal oldali lövése pattant a hálóba Nándori Botondról – győzelemmel távozhattak a főváros 22. kerületéből. A siker azért is értékes, mert a legutóbbi két budafoki túrán nem nyert a Szeged-Csanád: az előző bajnokságban ikszeltek a felek, míg az őszi kupameccsen hazai siker volt a vége. 

– Örülök, hogy győztes meccsen sikerült betalálnom. Kicsit frusztrált már, hogy nem tudtam úgy gólokkal és gólpasszokkal segíteni a csapatot, ahogy azt elvárom magamtól. Küzdelmes mérkőzés volt, amelyet a helyzetek alapján nem érdemtelenül nyertünk meg, igaz, a Budafok is sokat tett azért, hogy az egy pontot otthon tartsa. Úgy érzem, most jó útra léptünk, bízom benne, hogy a válogatott szünetet követően újabb győzelmeket aratunk majd – mondta Géresi.

Ahogy a támadó is említette, most két hetes szünet következik a labdarúgó NB II. küzdelmeiben, legközelebb április 2-án 17 órától a Tiszakécskét fogadja a szegedi csapat a Szent Gellért Fórumban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában