Helyi sport

2023.03.20. 17:24

Népszerű az ökölvívás Makón

Szabó Imre

A sajtótájékoztató résztvevői. Fotó: Szabó Imre

Egyre népszerűbb az ökölvívás a rendvédelmi képzést is adó Juhász Gyula Református Gimnáziumban Makón 

– hangzott el hétfőn azon a sajtótájékoztatón, amelyet annak alkalmából tartottak, hogy két diákjuk újabb versenysikert ért el. Szót kapott Kovács Tibor igazgató, Márton Imre, a Makó Budo Klub elnöke, valamint az Énekes István emlékversenyen 3. helyezést elért 10. C. osztályos két diák, a makói Nadobán Alex és az apátfalvi Antal László, valamint edzőjük, Kis Ferenc.

Elhangzott, hogy a harcművészeti sportegyesület és az intézmény között régóta szoros az együttműködés, hiszen a rendvédelmi képzésnek része az önvédelem. Márton Imre többek között erről beszélt, Kovács Tibor pedig arról, hogy támogatják tanulóik részvételét az edzéseken, a versenyeken. Kis Ferenc hangsúlyozta: a 32 egyesület 120 versenyzői között megrendezett budapesti Énekes István Emlékverseny egy rangos megmérettetés, válogató verseny, ahol akár Európa-bajnokokkal is találkozhat, aki benevez.

Laci úgy lett harmadik, hogy a tavalyi Európa-bajnokkal bokszolt. Keményen helytállt, ellenfele csak a végén került fölénybe

 – mondta.

Fotó: Szabó Imre

A két fiú évek óta bokszol, mindketten értek már el komoly sikereket és hosszú távra tervezik karrierjüket. Azt is elárulták, sikereik több iskolatárukat kíváncsivá tette az ökölvívásra, és vannak, akik már edzenek is velük együtt.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában