A szegedi Halker-KirályTeam versenyzői Innsbruckban szerepeltek

2023.03.21. 12:37

Nyolc érem Innsbruckból

Nyolc érmet, közte négy aranyat szereztek a szegedi Halker-KirályTeam versenyzői az ausztriai Innsbruckban rendezett idei első WAKO kick-box világkupán.

Munkatársunktól

A szegedi Haider Katrin (középen, kékben) amatőr övvel térhetett haza Innsbruckból.

Fotó: Halker-KirályTeam

Az idei kick-box világkupa-sorozat első állomásának helyszíne a hagyományoknak megfelelően a festői szépségű Tirol tartomány székhelye, Innsbruck volt. A patinás ranglistaversenyre ebben az évben is nagy volt az érdeklődés, 34 ország 236 egyesületének 1337 versenyzője adta le nevezését a viadalon.

Az eseményre a Halker-KirályTeam Szeged csapatából ezúttal az évek óta folyamatosan a válogatottat is erősítő négy versenyző utazott el, és Bárdos Inez, Haider Katrin, Solymosi Bence, valamint Nagy Bálint a junior korcsoport pointfighting küzdelmeiben volt érdekelt.

A verseny első napján 2-2 szegedi a junior női és férfi csapatküzdelmekben volt érdekelt. Bárdos és Haider a küzdelmek végeztével a dobogó harmadik fokára léphettek fel, míg Solymosi és Nagy világkupa-győztesként végeztek.

Az egyéni küzdelmek alatt a 2 arany és 2 bronz mellé további 2 arany és 2 ezüst társult. Haider Katrin előbb a –70 kilogrammban szerzett ezüstérmet, majd a +70 kilogrammos küzdelmekben meg sem állt a győzelemig. Nagy Bálint a –94 kilogrammban szerzett ezüstérmet követően ülhetett fel a +94 kg-osok trónjára.

A négy szegedi versenyző így nyolc éremmel zárta az év első világkupa versenyét, amelynek a fele arany volt.

A szegediek készülnek tovább, hiszen április 1-jén Békéscsabán, az országos diákolimpián kell bizonyítaniuk, ahol újabb értékes ranglista pontokat gyűjthetnek a fiatalok

A Halker-KirályTeam Szeged pointfighting versenyzőinek eredményei, Innsbruck, WAKO világkupa, juniorok, nők, csapat: 3. Magyarország (tagja Bárdos Inez és Haider Katrin); –70 kg: 2. Haider Katrin; +70 kg: 1. Haider Katrin. Férfiak, –94 kg: 2. Nagy Bálint; +94 kg: 1. Nagy Bálint; csapat: 1. Magyarország (tagja Solymosi Bence és Nagy Bálint).


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában