A hódmezővásárhelyi vívó Tallinnban szerepelt

2023.03.01. 09:21

Papp Jázmin Eb-bronzérmes

A hódmezővásárhelyi Csomorkány SE vívója, Papp Jázmin két korosztályban is szerepet kapott a tallinni Európa-bajnokságon, ahonnan bronzérmmel térhetett haza.

M. J.

Így örült a bronzéremnek a hódmezővásárhelyi Papp Jázmin (balról a második) és a csapat Tallinnban.

Fotó: Hunfencing

Mint arról beszámoltunk, a szegedi származású, immár a Budakalász színeiben versenyző fiatal vívó, Zsögön Andor egyéniben 15., csapatban 4. lett a tallinni korosztályos Európa-bajnokság kadett mezőnyében.

Az eseményen egy másik Csongrád-Csanád vármegyei fiatal is érdekelt volt: a hódmezővásárhelyi Csomorkány SE tőrözője, Papp Jázmin ráadásul a saját (kadett) korosztálya mellett az idősebbek (juniorok) között is szerepelhetett az észtországi eseményen.

A női kadett tőrözők egyéni versenyében – amelyben 76-an indultak – Papp Jázmin a szlovák Forgachot 15:6-ra, a görög Garryfalou-t 15:11-re verte, majd a 16os táblán a moldáv Josan megállította (10:15). A csapatok között  a mieink Romániát 35:28-ra győzték le az első körben, a másodikban pedig a németek elleni győzelem (45:41) következett. Az elődöntőben sajnos a lengyelek simán nyertek (45:24), ám a bronzmérkőzés már sokkal jobban sikerült, és a 44:41-es siker dobogós helyezést ért a fiataloknak.

Papp Jázmin az idősebb korosztályban, a juniorok között egy németet győzött le Hohenadel személyében (15:13), aztán a 32-es táblán az izraeli Tjagunov Kagan jobb volt nála (15:13), így végül a 21. helyen zárt a hódmezővásárhelyiek kiválósága.

A szintén vásárhelyi származású, de már a Honvédban sportoló Wolf Eszter ugyanebben a korcsoportban szintén egy győzelmet aratott, majd kikapott, így a 28. helyen végzett. Csapatban Papp és Wolf is tagja volt a 10. helyen zárt magyar válogatottnak.

 

Címkék#vívás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában