Férfi vízilabda OB I.

2023.03.29. 15:35

Szebbik arcát mutatta a Metalcom Szentes a Vasas otthonában

Szebbik arcát mutatta sorsdöntő mérkőzésének főpróbáján a Metalcom Szentes OB I.-es férfi vízilabdacsapata. A dobogós Vasas vendégeként 13–10-es vereséget szenvedtek a Kurca-partiak a 20. fordulóban.

Becsei Dávid

Jó főpróbát tartott a Szentes a KSI elleni hazai meccsre.

Fotó: Vidovics Ferenc

Sok mindent lehet mondani a szentesi férfi vízilabdázókra, azt viszont biztos nem, hogy a szombati KSI elleni hazai összecsapás előtt feladták volna a jobb erőkből álló Vasassal szemben idegenbeli bajnokit. 

Öt perc és nyolc másodperc. Ennyi időre volt szüksége az Eurokupa-döntőbe jutott Vasasnak, hogy feltörje a kiesés réme által fenyegetett Metalcom Szentes védekezését. Ekkor ez a négy gólig jutó Gábor Lőrincnek sikerült egy emberelőnyös támadás végén. Az első negyedet kettő–nullával zárták a csapatok, majd a második etap sem hozott másabb játékot. Masszívan védekezett a Szentes, míg megérkeztek a góljai is, így a nagyszünetben 4–3 állt a Komjádi eredményjelzőjén. 

Természetesen a harmadik negyed megjött az angyalföldi áttörés, hétszer találták be, de ezúttal nem zuhant össze a Metalcom. Három gólt lőttek a vendégek, így az utolsó negyed 11–6-ról indult. 

Chilkó, Vasics és Gusarov góljaival 11–9-ra visszazárkózott a Szentes, ennél közelebb viszont már nem került a Vasashoz. A vége 13–10, szombaton 18 órától kiesési rangadón a sereghajtó KSI-t fogadja a Metalcom Szentes. 

Komlósi Péter: – Mindkét csapatnak jól jött ez a déli időpont, így a szombati folytatás előtt egy plusz délutánja van a pihenésre. Büszke vagyok a csapatomra, mert kihoztuk ebből a mérkőzésből azt, amit kértem. Beleálltunk a meccsbe, sok jó momentum mellett végig volt tartásunk és egy egészen értékelhető mérkőzést játszottunk. Ránk az igazán fontos feladat szombaton hazai környezetben vár a KSI ellen. 

Vasas–Metalcom Szentes 13–10 (2–0, 2–3, 7–3, 2–4) 
Férfi vízilabda OB I., 20. forduló. Budapest, Komjádi uszoda. Vezette: Kovács Cs. T., Vályi F. 
Vasas: Mizsei – D. Brguljan, Konarik 2, Nagajev 1, Bátori 2, Bedő, Simon R. Csere: B. Mitrovics, Zerinváry, Gábor L. 4, Sélley Rauscher 2, Erdélyi, Sedlmayer 2. Vezetőedző: Szlobodan Nikics. 
Metalcom Szentes: Kardos – Pethe, Mátyók, Hegedűs, Fülöp 2, Gusarov 1, Hajdú 2, Vismeg B. Csere: Kovács B. (kapus), Kürti-Szabó, Biros B., Bozó 3, Chilkó 1, Vasics 1. Vezetőedző: Komlósi Péter. 
Gól – emberelőnyből: 12/7, ill. 7/6. 
Kipontozódott: Fülöp. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában