A korosztályos válogatottakban szereplők hiánya miatt mondta le a meccset a Budapest Honvéd

2023.03.28. 10:25

Immár biztos: elmarad a HFC budapesti bajnokija

A Budapest Honvéd a saját hivatalos médiafelületén jelentette be, hogy a tartalékcsapat szerdai bajnokija elmarad a HFC ellen, és erről a Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottságát is értesítette. A hódmezővásárhelyiek a délutáni edzésen tudták meg, hogy nem kell utazniuk, és övéké a három pont 3–0-s gólkülönbséggel.

Mádi József

A HFC együttesének (kék-sárgában) nem kell elutaznia Budapestre, játék nélkül megkapta a három pontot.

Fotó: Török János

"Elmarad az NB III. Közép csoportjának (március 29-i) 28. fordulójában a Budapest Honvéd II.–Hódmezővásárhelyi FC mérkőzés, miután klubunk jelezte a Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottsága felé, hogy kénytelen lemondani a találkozót.

Ennek oka, hogy nyolc játékosunk szerepel a korosztályos válogatottakban (hatan a U21-es, ketten az U19-es nemzeti együttesben), ráadásul U19-es gárdánk csoportelsőként jutott be a legjobb tizenhat közé Európa egyik legjelentősebb utánpótlás-tornáján, a Viareggio-kupán, ahol kedden lép pályára, ezért klubunk megkereste a Hódmezővásárhelyt, hogy halasszuk el az NB III.-as bajnokit.

Az egyeztetések során azonban nem sikerült olyan időpontot találni, ami az ellenfelünknek is megfelelt volna, ezért kénytelenek vagyunk lemondani a szerdára kiírt mérkőzést.

Második csapatunk így legközelebb április 2-án, vasárnap lép pályára, Szamosi Tamás együttese 16 órától a Dabas vendége lesz."

Ez a rövid hír jelent meg a Budapest Honvéd hivatalos médiafelületén hétfőn. Aztán amikor a HFC játékosai a délutáni edzésre készülődtek, akkor érkezett a hír: az MLSZ versenybizottsága 3–0-s gólkülönbséggel a Hódmezővásárhelynek adta a három pontot, így a csapatnak nem kell elutaznia a budapesti mérkőzésre.

Ami pedig az említett programot illeti, érthető a HFC álláspontja. Vasárnap hazai pályán 2–1-re legyőzték a Dunaújvárost, ezt követően jött volna a szerdai bajnoki, majd vasárnap újra hazai pályán a Majos elleni meccs. Jövő vasárnap (április 9.) Kecskeméten szerepel a vásárhelyi alakulat, aztán szerdán (április 12-én) Szolnokra utaznak Batáék, április 16-án (vasárnap) pedig a Dabas utazik Hódmezővásárhelyre. A folytatásban április 23-án (vasárnap) Szekszárd a HFC következő állomása, majd 26-án (szerdán) az ESMTK jön a városi stadionba. Ezek után jön a HFC első szabadnapja, aztán a bajnokság hajrája két vasárnapi meccsel (május 7.: a Bánk-Dalnoki Akadémia érkezik és május 14.: Iváncsán végződik a sorozat a HFC-nek), majd május 21-én az NB III. zárása (ekkor is szabadnapos  HFC).

Információink szerint a két csapat meccsének pótlására a Honvéd április 19-ét javasolta. Ez esetben két és fél hét alatt hat meccset kellett volna lejátszani a Vásárhelynek, ez pedig egyrészt komoly terhelés, másrészt vannak a HFC-ben, akik dolgoznak vagy tanulnak. A Honvéd II. már így is halasztott egy mérkőzést a Kecskemét II. ellen, amelyet jövő szerdán játszanak le.

– Sajnálom, hogy így kellett döntenünk, de egyszerűen nem tudtunk olyan időpontba belemenni, amely nekünk megfelelt volna. Vannak olyanok, akinek hétköznap reggel hatkor megkezdődik a munka, néhányan tanulnak, így pedig nehéz lenne még egy hétköznapi időpontot találni a sűrű program miatt is – mondta Szűcs Róbert, a HFC sportigazgatója. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában